Sermaye Piyasaları Kongresi ekonominin patronlarını buluşturdu

Sermaye Piyasaları Kongresi ekonominin patronlarını buluşturdu

Sermaye Piyasaları Kongresi ekonominin patronlarını buluşturdu

Borsa İstanbul ana sponsorluğunda bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel’de başladı. Ekonominin patronlarının bir araya geldiği kongreye Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla da katıldı.

TSPB Türkiye Sermaye Piyasaları kongresinde “Çeşitlilik ve Ekonomiye Yansıması” paneli Piramit Danışmanlık, Kurucu Ortak ve Genel Müdürü, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Berrin Kuleli moderatörlüğünde gerçekleşti.

Çeşitlilik ve ekonomiye yansıması paneli

Panele, 360+Media Interactive Kurucu Ajans Başkanı, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney, Duman Danışmanlık Kurucu, Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği, YK Üyesi, Yiğit Oğuz Duman katıldı. Ayrıca Alternatif Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Aybek Kök, Michael Page İşe Alım Uzmanı Hale Yıldız, İTÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Kayaoğlu, W20 -Uluslararası Kadın Forumu (IWF), Kurucu Başkanı ve KAGİDER Geçmiş Dönem Başkanı ve Kurucu Üyesi Dr. Gülden Türktan katılarak birer konuşma yaptı.

SPK gelecek vizyonu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’da konuşmasında sermaye piyasalarının günümüz koşulları ve gelecek vizyonu masaya yatırdı. SPK Başkanı Taşkesenlioğlu “Birincil ve ikincil düzenlemelerini tamamladığımız paya dayalı kitle fonlaması yönteminin yakın zamanda sermaye piyasalarımızın önemli bir gündem maddesi olmasını beklemekteyiz” dedi.

Türkiye fintech alanında avantajlı

“Türkiye genç bir nüfusuyla fintech alanında avantaja sahip, G20 ülkeleri içerisinde 17’nci sırada buluyor” diyen İstanbul Finans Merkezi Daire Başkanı Serkan Yüksel de “İstanbul’da dinamik bir iç ortamı var. Türkiye’nin de yeni gelişmelere adapte olmak konusunda çok başarılı olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

Serkan Yüksel “Malezya ve Katar’la görüşmeler yapıyoruz”

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi İstanbul Finans Merkezi Daire Başkanı Serkan Yüksel, ‘Finans Merkezine Dönüşümün Hikayesi’ başlıklı panelde sunum yaptı. Yüksel sunumda 2021 yılı başlarında faaliyete başlaması planlanan İstanbul Finans Merkezi’ne ilişkin son bilgileri paylaştı. Yüksel, İstanbul Finans Merkezi için Malezya ve Katar finans merkezleri ile görüşmeler yaptıklarını söyleyerek, iş birliği üzerine bazı konular üzerinde konuşulduğunu belirtti. 

QFC ile iş birliği

Yüksel İstanbul için finans alanında hikaye oluşturmak istediklerini belirtti. Yüksel, İstanbul Finans Merkezi’nin işbirliği temelli rekabete sahip olduğunu bu nedenle Katar Finans Merkezi ile bağlantıda olduklarını açıkladı. Yüksel, yakın dönemde Katar Finans Merkezi (QFC) ile bir iş birliğine gidileceğini duyurdu. 

Sermaye Piyasaları Kongresi yarın sona erecek

Exit mobile version