20 Ocak 2021 Çarşamba
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Gündem

İçişleri Bakanlığı’ndan 15 ile yönelik seyahat genelgesi

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasının uzatıldığına ilişkin ek genelge gönderildi. Genelgeye göre, 14 büyükşehir ile Zonguldak'a kara, hava ve deniz yolu ile giriş çıkışın durdurulmasına ilişkin karar 15 gün daha uygulanacak. Genelgeye göre, 20 Mayıs-3 Haziran'da devam edecek 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasına uymayanlara idari para cezası verilecek.

19 Mayıs 2020 Salı - 14: 57
İçişleri Bakanlığı'ndan 15 ile yönelik seyahat genelgesi
Share on FacebookShare on Twitter

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ‘Şehir Giriş- Çıkış Tedbirleri’ konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç) yapılacak tüm giriş- çıkışlar, 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 00.00’dan 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 00.00’a kadar geçici süreyle durdurulacak.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Valiliklere gönderilen genelgede, tüm dünyada devam eden, fiziksel temas, solunum gibi yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla artıran koronavirüs (Covid-19) salgınını yönetebilmek için sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamanın hayati önem taşıdığı belirtildi. Bunun sağlanmadığı takdirde virüsün yayılımının hızlanacağı, buna bağlı olarak tedavi gereksinimi duyacak kişi sayısının artacağı, bu durumun da toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacağı belirtildi.

Gelinen noktada dün yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’a giriş- çıkış kısıtlamasına yönelik alınan- alınacak tedbirlerin değerlendirildiği kaydedildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda şehir giriş- çıkış kısıtlaması uygulanan 15 ilde Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda uygulamanın devam edilmesi yönünde karar verildiği belirtildi.

Genelgede bu kapsamda alınan tedbirlere değinilerek şöyle denildi:
“Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00’den 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00’e kadar geçici olarak durdurulacak. Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşların belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacak. Şehir giriş- çıkış kısıtlamasına yönelik daha önceki genelgelerle belirlenen usul, esas ve istisnalar bu genelge ile getirilen kısıtlama dönemi için de geçerli olacak.”

Söz konusu tedbirlere ilişkin valiler tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

Yurt genelindeki 90 yaş ve üstü evlerinde aşılanıyor

Yurt genelindeki 90 yaş ve üstü evlerinde aşılanıyor

Blinken 'Çin'in Uygur Türklerine soykırım uyguladığı' görüşünde

Blinken ‘Çin’in Uygur Türklerine soykırım uyguladığı’ görüşünde

Libya Siyasi Diyalog Forumu, yürütme temsilcilerini seçme mekanizmasını kabul etti

Libya Siyasi Diyalog Forumu, yürütme temsilcilerini seçme mekanizmasını kabul etti

2021 son 50 yılın en kısa senesi olacak

2021 son 50 yılın en kısa senesi olacak

“Türkiye’nin yeni nesil haber sitesi”

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Spor
  • Magazin
  • Kültür Sanat
  • Kim Kimdir?

Yurt genelindeki 90 yaş ve üstü evlerinde aşılanıyor

Blinken ‘Çin’in Uygur Türklerine soykırım uyguladığı’ görüşünde

Libya Siyasi Diyalog Forumu, yürütme temsilcilerini seçme mekanizmasını kabul etti

2021 son 50 yılın en kısa senesi olacak

Bakan Elvan: 2021 yılı bütçesini iyileştirecek kalıcı tedbirler alıyoruz

Sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan 24 bin 755 kişi hakkında işlem yapıldı

Kar yağışıyla İstanbul’un barajlarındaki su seviyesini yüzde 30’a yükseldi

Varank: Nükleer teknolojilerde de üreten ülke olmak için çalışıyoruz

© SadeceHaber 2016 - 2021

  • Hakkımızda
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Künye
  • İletişim
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
    • Startup
    • Emlak
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Teknoloji
  • Galeri
  • Video
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Eğitim
  • Sağlık
  • Seyahat
  • Kadın
  • Kim Kimdir?
  • Ne Nedir?
  • Medya
  • Yerel Yönetimler

© 2020 Sadece Haber

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.TamamGizlilik politikası