Beşiktaş 16. haftada Süper Lig’in yeni lideri

Süper Lig'de lider Beşiktaş... Kayserispor'u deplasmanda 0-2 mağlup eden Beşiktaş, 16. haftada liderliğe çıktı. 89. dakikada penaltıyla öne geçen Beşiktaş, 90+6'da Hasic'le galibiyeti elde etti.

Deplasmanda Süper Lig’in 16. haftasında Kayserispor’a konuk olan Beşiktaş, maçı 2 golle kazandı ve liderliğe çıktı. Beşiktaş’a 3 puanı getiren golleri Georges-Kévin N’Koudou ve Ajdin Hasic attı. İlk yarısı 0-0 berabere biten maçta Bernard Mensah, eski takımına karşı penaltı kaçırdı. 11’de Kevin N’Koudou, ceza sahasında yerde kaldı, Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. VAR’dan gelen onaydan sonra Mensah topun başına geçti.

Kayserispor’un 18 yaşındaki kalecisi Doğan Alemdar doğru köşeyi tahmin edip penaltıyı kurtardı. Beşiktaş 86’da bir penaltı daha kazandı. N’Sakala’ya ceza sahası içinde faullü müdahale eden Miguel Lopes, penaltıya sebebiyet verdi. VAR’ın tavsiyesiyle pozisyonu izleyen Aydınus bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Bu kez Georges-Kévin N’Koudou penaltıyı kullandı ve takımına galibiyeti getiren golü attı.

Ersin Destanoğlu 90+5’te Alibec’in kullandığı frikikte nefis bir kurtarışa imza attı. Pozisyonun dönüşünde rakibini az adamla yakalayan Kartal, Ajdin Hasic’le skoru 0-2 yaptı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri galibiyet serisini 4 maça çıkararak 31 puanla liderliğe yükseldi. Siyah-Beyazlılar hafta içi Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. Samet Aybaba yönetiminde hala lig maçı kazanamayan Kayserispor’un galibiyet özlemi 11 maça çıktı. Aybaba’ya 8 maçta 4 beraberlik alan Sarı-Kırmızılılar, üst üste 4 maçtır mağlup oluyor. 10 puanla son sırada kalan Kayseri ekibi 17. haftada Denizlispor’a konuk olacak.

Exit mobile version