Başakşehir’de mutlu yuvaların temeli atıldı

Başakşehir’de “herkes için konut, herkes için mutlu bir yuva” sloganıyla hayata geçirilen sosyal konut projesi Yuvam Bahçeşehir Evleri’nde, ilk harç törenle döküldü.

Mutluluğun şehri Başakşehir’de, muhtemel İstanbul depremine karşı dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda “herkes için konut, herkes için mutlu bir yuva” sloganıyla hayata geçirilen sosyal konut projesi Yuvam Bahçeşehir Evleri’nin temeli törenle atıldı. Törende hak sahiplerine ve konuklara hitap eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yeni konut projeleri geleceğinin müjdesini verirken ilçedeki bina stoku değişim çalışmalarının da sürdüğünü açıkladı.

“Hedefimiz, herkes için mutlu bir yuva”

“Herkes için konut, herkes için mutlu bir yuva” mottosuyla yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Yasin Kartoğlu, “Hedefimiz her aileyi konut sahibi yapmak, her aileyi bir mutlu yuva sahibi yapmaktı. Projemize çok büyük bir teveccühü oluştu. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 315 konutun kurası için tanıtım yaptığımızda 12 bin 800 rekor katılıma ulaştık. Madem vatandaşımız teveccüh etti projemize, biz de tüm konutları kuraya dahil ettik.” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımızı mutlu etmek bizi daha çok mutlu edecek”

Sosyal konut projesiyle düşük gelirli vatandaşların da konut sahibi olmalarını amaçladıklarının altını çizen Başkan Kartoğlu, “Düşük gelirli vatandaşların da sıcak bir yuvaya sahip olmasını sağlamak istedik. Projemiz şehir merkezinde, ilerleyen dönemlerde 5 bin metrekare orman alanı sağlanacak. Birçok projede böyle bir orman alanı yoktur. Lokasyon olarak da her yere yakın bir noktada. ‘Düşük gelirliler için bu lokasyon neden tercih edildi?’ diye sorulduğunda, evet buraları çok daha yüksek fiyatlara satabilirdik. Ama şunu biliyoruz ki, belediyeciliğin sosyal tarafları da var. Vatandaşlarımızı mutlu etmek bizi daha çok mutlu edecek. O yüzden de lokasyonu güzel olan bu yerimizi düşük gelirli vatandaşlarımızın burada mutlu olacaklarına inandığımız için biz hazırladık ve proje olarak sunduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Proje 24 ayda teslim edilecek

Bundan sonraki aşamanın projenin hızlıca bitirilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Kartoğlu, “Çok şükür müteahhidimiz çok güçlü bir grup. Kendilerini daha önce kanıtlamış, buna benzer projeler bitirmiş. Amacımız 24 ay içerisinde bu güzel projeyi bitirmek. Kısa sürede vatandaşımıza buradaki hizmeti sunmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

Yeni sosyal konut projesi yolda…

Depremin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu ifade eden Başkan Yasin Kartoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin ilk deprem izolatörlü konut projesini de tanışmıştık. Çok şükür buna öncülük etmek nasip oldu. Ülkemizin de buna ihtiyacı var. Kısa vakitte İzmir’de büyük bir deprem yaşadık. Konut stokumuzun hızlıca değişmesi lazım. Biz elimizden gelen öncülüğü yapalım. Şehrimizi dönüştürelim ve güzelleştirelim amacıyla bu işin uzmanları Japon hocaların desteğiyle imzalarımızı attık. O projemiz de ilerliyor. Yeni müjdelerimiz var. Yakın tarihte sosyal konutlarımız olacak onları da ilan etmiş olacağız.”

Başakşehir'de mutlu yuvaların temeli atıldı

Ziya Gökalp’te mahalle bazlı dönüşüm başlayacak

“Türkiye’de belki de ilk defa denenecek yeni bir modeli de duyurmak istiyoruz. Mahalle bazlı bir dönüşüm projemiz var. Ziya Gökalp Mahallemizde çok güzel bir dönüşüm gerçekleştirilecek. Yapı stokumuz yenilenmiş olacak. Başakşehir yapı stoku olarak İstanbul’un en şanslı ilçelerinden biri, arazi olarak neredeyse tamamı kayalık, insanların tercih ettiği bir ilçe. Bazı bölgelerimizin de dönüştürülmesi gerekiyor. Onları da hızlıca dönüştüreceğiz. Şehrinizi yakın bir tarihte depreme hazır bir hale getireceğiz. Bence, en büyük tedbir şehrin yenilenmesini sağlamak.  Şehrimizi depreme hazırlayabilirsek o korkularımız olmaz. Yeni müjdeler için bizden haber bekleyin.”

2022’de teslim edeceğiz

Başkan Yasin Kartoğlu’nun ardından AKAR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pamuk söz aldı. Proje kapsamında 752 konut inşa edileceğini belirten Pamuk, “752 mutlu yuva ve 40 ticari üniteyi 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah 2022 yılı sonunda yine böyle güzel bir günde hak sahiplerine anahtarlarını teslim etmek nasip olur. Bizlere bu projeyi hayata geçirmeyi sağlayan kıymetli Belediye Başkanımız Yasin Kartoğlu’nun ve projemize teveccüh gösteren hak sahiplerinin güvenini boşa çıkartmayacağız.” şeklinde konuştu.

Bahçeşehir’in tam merkezinde

Başakşehir’in en değerli lokasyonlarından biri olan Bahçeşehir’in merkezinde yükselecek Yuvam Bahçeşehir Evleri, 9 blokta 752 daireden oluşuyor. 40 ticari ünitenin yer alacağı proje, muhteşem göl manzarasının yanı sıra 5 bin metrekare büyüklüğündeki doğal koru alanına da sahip olacak. Rekor sayıda başvurunun yapıldığı sosyal konut projesinde hak sahipleri kura ile belirlenmiş, başvuruda bulunan 18 şehit ailesi ve gaziye kurasız hak sahibi olma imkanı sağlanmıştı.

Exit mobile version