Babası, Yiğit Ali’yi anlattı: Pırıl pırıldı, iki dil biliyordu

Sri Lanka’da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Türk vatandaşı Yiğit Ali Çavuş’un ölüm haberi ailesinin evine geldi. Çavuş’un vefat haberi, Kadıköy’de yaşayan aileye kabus gibi çöktü.

Baba Mehmet Çavuş, oğlu Yiğit Ali’yi, “Pırıl pırıl bir çocuktu, İTÜ’yü onur derecesiyle bitirdi, iki dil biliyordu. Ülkesi için başarılı bir çocuktu” sözleriyle anlatırken “Böyle insanlara nasıl kıyıyorlar!” diyerek sitem etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendilerini aradığını ifade eden Mehmet Çavuş, Bakanın gerekli talimatları verdiğini ve naaşın en kısa sürede Türkiye’ye getirileceğini söylediğini aktardı.

Sri Lanka’da paskalya etkinliklerine saldırı amacıyla otel ve kiliselere yönelik saldırılarda Türkiye vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş hayatını kaybetmişti.

NE OLDU?

Sri Lanka hükümeti ardı ardına gelen patlamalar sonrasında sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Colombo’nun banliyösü Dehiwala’da hayvanat bahçesi yakınında meydana gelen 7. patlama sonrasında 8. patlama haberi de Dematagoda banliyösünden geldi.

Yerel kaynakların yaptığı açıklamalara göre terör saldırılarında 185 kişi hayatını kaybetti, 500’den fazla kişi de yaralandı.

Sri Lanka hükümeti peş peşe yapılan saldırısı sonrasında vatandaşların güvenliği için sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda en az 9 yabancı uyruklu kişi de hayatını kaybetti. Bu kişiler arasında Türk vatandaşlarının olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe vatandaşlarına birlik içinde olma çağrısı yaptı. Saldırıları korkakça olarak nitelendiren Wickremesinghe ‘Tüm Sri Lankalılara bu trajik dönemde birarada ve güçlü kalmaları çağrısında bulunuyorum’ diye konuştu.

FACEBOOK VE INSTAGRAM
HESAPLARI ENGELLENDİ

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena ise patlamalar nedeniyle şoke olduklarını belirterek tüm halka sükunet ve sağduyu çağrısı yaptı. Sri Lanka’da terör saldırıları sonrası yaşanan panik nedeniyle sosyal paylaşım sitelerinden asılsız haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla Facebook ve Instagram gibi siteler geçici olarak engellendi.

Ülkede bu sabah terör saldırılarında hedef alınan yerler şöyle: Kochchikade’de St. Anthony’s; Katana’da St. Sebastian ve Batticaloa’da bir kilise ile başkent Colombo’da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otelleri . Colombo’nun banliyösü Dehiwala’da hayvanat bahçesi yakınları ile yine Colombo’nun banliyösü Dematogo’da konutlara yakın bir bölge.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok Türk siyasi Sri Lanka hükümetine taziye mesajlarını iletti.

Exit mobile version