ABD’den Huawei’ye 90 günlük erteleme

huawei

huawei

Google, dün yaptığı açıklamada ABD’nin yeni ticaret kuralları nedeniyle Huawei ile bazı işlerini askıya aldığını duyurmuştu. Google şirketinin sözcüsü, şirketin talimata uyduğunu ve etkilerini gözden geçirdiklerini belirtmişti.

HUAWEİ AMBARGOSU, AVRUPA VE AMERİKA BORSALARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kararın ardından Avrupa borsaları günü düşüşle kapatırken New York borsası ise, bugüne düşüşle başladı.

Analistler, Çinli Huawei şirketinden gelen yansımaların New York borsasında teknoloji hisseleri üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti.

90 GÜNLÜK ERTELEME

Bu gelişmeler üzerine ABD Ticaret Bakanlığı, kara listedeki Huawei’ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlüğüne askıya aldığını açıkladı. Huawei bu süreçte, dünya çapındaki operasyonlarının etkilenmemesi için ABD’de üretilen bazı ürünleri satın almayı sürdürebilecek.

ABD’nin kararı sonrası, Google ile birlikte Intel, Broadcom, Qualcomm gibi Amerika’nın önde gelen teknoloji şirketleri de Huawei ile işbirliğini durduracağını açıklamıştı.

HUAWEI’DEN AÇIKLAMA

Huawei kurucusu Ren Zhengfei, Çin medyasına açıklama yaptı. Ren, ABD’nin şirketinin gücünü hafife aldığını belirtti.

5G teknolojisinin bundan etkilenmeyeceğini söyleyen Ren, 2-3 yıl içinde kimsenin kendilerine yetişemeyeceğini ifade etti. Ren, Google ile görüştüklerini ve ABD’nin yasağını nasıl aşabilecekleri konusunda çalıştıklarını açıkladı.

Ren ayrıca, 90 günlük sürenin kendilerini etkilemeyeceğini, ve hazır olduklarını kaydetti.

Exit mobile version