Taşıt kredisi kampanyasına iki marka daha katıldı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın yerli üretimi desteklemek amacıyla hazırladığı Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Kampanyası’na Toyota ve Mercedes de dahil oldu. Yıl sonuna kadar geçerli olacak kampanyaya iki firmanın daha eklenmesiyle birlikte 12 markaya çıktı. Kampanyaya son olarak Otokar ve BMC firmaları dahil olmuştu.
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ortak açıklama yapılmıştı. Açıklamaya göre, 26 Eylül’de duyurulan otomotiv sektörüne yönelik yerli üretime özel iş birlikleri, yeni firmaların katılımlarıyla genişlemeye devam ediyor.
Taşıt kredisi kampanyasına ilgi
Araç sahibi olmak isteyen müşterilere uygun koşullarla finansman sağlanması hedeflenen kampanyaya son olarak Toyota ve Mercedes katıldı. Böylece anlaşmalı otomotiv firmaları binek araçlarda Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais, Toyota oldu. Ticari araçlarda ise Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa, Otokar, BMC ve Mercedes katıldı.
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın otomotiv firmalarıyla yaptığı anlaşma ile Türkiye’de üretilen binek ve ticari taşıtların alımında uygulanan kredi faizleri düşürülmüştü.
Bu kapsamda fiyatı 50 bin lira ila 120 bin lira arasında bulunan sıfır kilometre binek araçlarda 18-36 ay vade için uygulanan aylık faiz oranı yüzde 0,49-0,69 bandına çekilmişti. Öte yandan, fiyatı 72 bin lira ila 500 bin lira arasında değişen sıfır kilometre ticari araçlar için 36-60 ay vadeli kredinin faizi de aylık yüzde 0,49-0,69 bandına indirilmişti.
Otomotiv sektörüne hareketlilik getirmesi hedeflenen kampanya, 1 Ekim-31 Aralık döneminde geçerli olacak.
Taşıt kredisi kampanyasında anlaşmalı otomotiv firmaları şöyle;
Binek Araçlar: Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais, Toyota
Ticari Araçlar: Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa, Otokar, BMC, Mercedes