1 Mayıs kutlamalarına Beşiktaş’ta müdahale

1 mayıs besiktas

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim’e girişler kapatıldı. Kutlamalar için kişiler Bakırköy’e yönlendirildi.

Kutlamaların adresi olan Bakırköy miting alanının dışında başka merkezi noktaları tercih eden vatandaşlar için güvenlik önlemleri alındı.

1 MAYIS İÇİN TAKSİM’E YÖNELDİLER

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen örgütlenmeler, polis engelini aşmaya çalıştı.

1 mayıs

POLİS MÜDAHALE ETTİ, GÖZALTINA ALDI

Beşiktaş’tan Taksim’e çıkmak isteyen bir grup SGDF üyesi (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) polis müdahalesiyle karşılaştı.

Gruptan 7 kişi gözaltına alındı.

BEŞİKTAŞ’TA ÖNLEMLER SABAH SAATLERİNDE ALINDI

1 Mayıs için Beşiktaş Meydanı’nda polis ekipleri sabahın erken saatlerinde yerini aldı. Herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekletilen ekiplerin yanı sıra itfaiye ve sağlık ekipleri de bölgede…

Taksim Meydanı’na girişler kapatıldı -HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Taksim’de işçi bayramı kutlamaları 2010’da kutlamalara açılmış, 2013 yılında yeniden yasaklanmıştı. Ancak kutlamalar için her yıl Taksim’e onlarca kişi yöneliyor ve polis müdahalesiyle karşılaşıyor.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), 1 Mayıs’ı (Emek ve Dayanışma Günü) Taksim’de kutlamak için yaptıkları başvuru İstanbul Valiliği tarafından reddedilmişti.

Exit mobile version