23 Haziran İstanbul seçimini kim kazandı?

23 Haziran istanbul seçimi

23 Haziran istanbul seçimi

İstanbul’da yenilenen büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi saat 17:00’de sona erdi. Milyonlarca İstanbullu televizyon ekranları başında YSK’nın yayın yasağının bitmesini bekledi. 31 Mart seçimlerinde CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ak Partili rakibi Binali Yıldırım’ın yaklaşık 14 bin oy farkıyla yarışı önde tamamlamıştı.

KATILIM ORANI NE OLACAK

Bu seçimde en çok merak edilen konulardan biri de katılım oranı. 31 Mart’ta yaklaşık 1.7 milyon İstanbullu sandığa gitmemişti. Bu seçimde hem CHP hem de Ak parti seçmenlere ‘Sandığa gidin’ çağrısı yaptı. Tatilde olanlar için hem uçak hem otobüs hem de ek tren seferleri konuldu. Pekçok seçim merkezinin önünde de uzun kuyruklar vardı.

Ak Parti Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oyunu Tuzla’da kullandıktan sonra partisinin il başkanlığı binasına geçti. Yıldırım seçim sonuçlarını burada izleyecek. Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde dev ekran bir televizyon da kuruldu. Seçim sonuçlarına göre Binali Yıldırım’ın burada kalabalığa bir konşuma yapması bekleniyor.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu da Beylikdüzü’nde oyunu kullandıktan sonra CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geçti. İmamoğlu 31 Mart’ta olduğu gibi seçim sonuçlarını buradan takip edecek. İmamoğlu’nun yanında geçen seçimde olduğu gibi CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu vardı.

Exit mobile version