AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Genel Başkanımızın görüşüyle çelişen görüş AK Parti’nin görüşü değildir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kızılcahamam kampında gündem değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta uğradığı saldırıya ilişkin konuşan Çelik, saldırgan Osman Sarıgün’ü partiden kesin ihraç talebiyle sevk ettiklerini yineledi. Şiddetin her türlüsüne parti olarak karşı olduklarının altını çizen Çelik, şöyle konuştu:

“Osman Sarıgün’ün kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini söyledik. Kimse şiddete başvurmamalıdır. Demokratik siyasette şiddete yer yoktur.

Genel Başkanımızın ortaya koyduğu görüşle çelişen görüş AK Parti’nin görüşü değildir. Resmi kurulları temsil etmeyen kişiler kendileri adına birtakım görüşler belirtiyor. AK Parti’nin görüşlerini Genel Başkanımız söyler. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bunu kınadığımızı, kabul edilemez olduğunu söyledik. Onun dışındakiler AK Parti görüşünün dışındadır.

Biz şiddete kesin bir tavır koymuşuz. Kimse bunun birinin başına gelmesini arzu etmez. Milli Savunma Bakanı’nın yatıştırma girişimlerini herkes gördü. Dışarıdan gelenlerin yaptıkları bir eylem diyorlardı. Suç duyurusu yaptıklarının çoğu o köyden veya yanındaki köyden. Ziyaret için haber verildi deniyor ama verilmemiş. Tek yapmaya çalıştıkları şey eylemin arkasında AK Parti’nin olduğunu göstermek. Böyle bir şiddeti kimse arzu etmez ama işi gücü bırakmışlar arkasında siz varsınız diyorlar.”

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un ‘Siyasal İslam tehdittir’ açıklamasını da değerlendiren Çelik, şöyle konuştu:

“Bugün Sri Lanka’daki terör eyleminden sonra oradaki Müslümanlara baskı yapıldığını görüyoruz. Bu hususu yakın şekilde takip ediyoruz. Fransa Devlet Başkanı siyasal islam diye bir tehditten bahsederek bir yorum getirdi. Bu siyasal İslam sözünün öteden beri bir karartma olduğunu söylüyoruz. Birisi siyasal İslam diye bir karartmadan bahsedince farkında değiller siyasal Hristiyanlık gibi doğru olmayan bir kavramdan bahsetmiş oluyorlar. Yeni Zelanda başbakanının tavrını herkesin örnek alması gerekir.”

“SİYASAL İSLAM DİYEREK AŞIRILARI ETİKETLİYORLAR SONRA
BUNUN ARKASI GELMİYOR”

“Siyasal İslam diyerek bazı aşırıları etiketliyorlar sonra bunun arkası gelmiyor. Avrupa’da Müslüman olduğunu zannettiği insanların üzerine araç sürdüler. Doğru bulmadığımız kavramların kullanılmasını getiriyorlar. Irkçılıkla göçmen düşmanlığıyla mücadele edemediklerinden siyasal islam kavramından bahsederek örtbas çabası içerisine giriyorlar.”

Exit mobile version