Antalya Kemer’de Buse Acar’ı arama çalışmaları sürüyor

Antalya Kemer’de hortum felaketi sebebiyle kaybolan ve Ağva Deresi’ne düştüğü tahmin edilen Buse Acar’ı arama çalışmaları devam ediyor.

Üniversite öğrencisi Acar’ın aranabilmesi için suyun yönü değiştirildi.  Jandarma Sualtı Arama Kurtarma timi ve özel eğitilmiş köpeklerin arama çalışmasına katılabilmesi için suyu çekilen dere yatağının kuruması beklenecek.

24 Ocak tarihinde Batı Antalya çevresinde etkili olan kötü hava koşulları anında meydana gelen hortumun Kemer’in Kuzdere Mahallesi’nde bulunan Sanayi Sitesi’ni vurduğu esnada anne Ayla Acar, araba kullanıyordu. Araçta bulunan Buse Acar’ın da o esnada yere düştüğü düşünülüyor.

ANTALYA’NIN KEMER İLÇESİNDE MEYDANA GELEN HORTUM FELAKETİNDE KAYBOLAN VE AĞVA DERESİNE DÜŞTÜĞÜ TAHMİN EDİLEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ BUSE ACAR İÇİN SUYU ÇEKİLEN DERE YATAĞININ KURUMASI BEKLENECEK. (HANIM TÜRK/ANTALYA-İHA)

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Acar için hortumun ilerlediği güzergahla birlikte denizde de arama yapıldı ancak genç kız bulunamadı.

Dere yatağının daha önce kuruması ve özel köpeklerle aranması için Ahmet Acar, su tutucu bentlerin kısmen yıkılarak dere yatağının kurutulması için talepte bulunmuştu ancak olumlu bir cevap alamamıştı.

DSİ, derenin suyunu bir taraftan akıtarak diğer tarafın kuruması için çalışma başlatmış, bentlerin uç kısımlarındaki taşların sökülmesiyle suyun çekilme süreci hız kazanmıştı.

Antalya Kemer’de dere yatağındaki suyun kurumasıyla ortaya ilginç görüntüler çıktı. Üstte killi toprak ile birlikte enkaz parçaları da görüldü. Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi, özel eğitilmiş köpeklerle arama yapmak için dere yatağının kurumasını beklediklerini açıkladı.

Exit mobile version