Beşiktaş’ta düzenlenen terör saldırısında karar çıktı

beşiktaş terör saldırısı

Terör örgütü PKK 10 Aralık 2016 günü Vodafone Park’ta oynanan Bursaspor-Beşiktaş maçı sonrasında hain bir saldırı düzenlemişti. Düzenlenen saldırıda 40’ı emniyet personeli 47 kişi şehit olmuş, 242 kişi de yaralanmıştı.

Terör saldırısına ilişkin 24’ü tutuklu olmak üzere 27 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Saldırıyı planlayıcıların da aralarında bulunduğu 4 sanık 47’şer kez ağırlaştırılmış müebbet verildi ve 4 bin 890 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada, dosya karara bağladı.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu sanıklardan Zozan Kutum, Mehmet Emin Töre, Gülşen Bahadır ve Tufan Beyhan’ı “devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” ve 46 kişiyi “planlayarak ve bombalamak suretiyle kasten öldürmek” suçlarından 47’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı.

Mahkeme heyeti, bu 4 sanığı ayrıca yaralanan 242 kişi için “planlayarak ve bombalamak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 4 bin 840’ar sene, “tehlikeli madde bulundurmak” suçundan 13 sene üçer ay, “kamu malına zarar verme” suçundan 21’er sene ve “mala zarar verme” suçundan 15 sene dokuzar ay olmak üzere toplamda 4 bin 890’ar sene hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme, 10 sanığa da “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi.

Bahsi geçen 10 sanık ayrıca 25 seneden 3 bin 380 seneye kadar değişen oranlarda hapis cezası aldı. Mahkeme 4 sanığı da “terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 seneden 15 seneye kadar değişen sürelerde hapis cezasına çarptırdı.

8 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Bu dosyada 8 sanıkla ilgili soruşturmanın genişletilmesi için mahkeme bu sanıkların dosyalarının ayrılmasına karar verdi. Bir firari sanığın dosyası da 8 sanığın dosyasıyla birlikte ayrıldı.

Dava dosyasında ayrıca Beşiktaş saldırısında yaralanan ve geçtiğimiz hafta şehit olan polis memuru Muammer Ateş için de ek iddianame düzenlenecek. Sanıklar şehit Ateş’e yönelik gerçekleştirilen eylemden dolayı mahkeme tarafından ayrıca yargılanacak.

Karar okunduktan sonra  şehit yakınları ve müştekiler davanın görüldüğü salonda Türk bayraklarıyla birlikte tekbir getirdi.

Tek sıra şeklinde salondan çıkartılan sanıklardan bir kısmı örgütsel sloganlar attı bir sanık ise zafer işareti yaptı.

Bu olay üzerine şehit yakınları teröristlerin üzerine yanlarında getirdikleri urganları fırlattı.

Exit mobile version