Pitbullarla çevrili çete evine veterinerli baskın

Emekli bir vatandaş yaklaşık 6 ay önce, maddi sıkıntı çekince bir şahıstan 40 bin lira istediğini onun kendisine 60 bin liralık senet imzalatıp sonrada “maaşım şu şahsın hesabına düzenli yatsın” diye muvafakat verdiğini ama şahıstan ne para alabildiğini ne de maaşını alabildiğini söyleyerek polise başvurdu. 

100’den fazla emekli, dul ve yetim maaşı alan kişileri ağlarına düşürüp tefecilik yöntemiyle para verecekleri belirtip, geri ödemeyi de mağdurun kendi rızasıyla maaşını zanlıların hesabına yönlendirmesiyle sağladılar. Daha sonrada hem parayı vermediler hem de maaşları çekmeye devam ederek 8 milyon lira gelir elde ettikleri tespit edildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında,  “Tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik yaptığı” öne sürülen 4’ü kadın 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

Yaklaşık 200 polisle 2 ilde 15 adrese baskın başladı. Şebekenin liderliğini yapan şahıslardan biri olan A.Ş.’nin evinin dört bir tarafında pitbullar olduğu ve hareketli kamerayla korunduğu bilindiği için eve veteriner hekimle ile baskın yapıldı. Eve yönelen polislere pitbullar tepki gösterince, veteriner hekim pitbulları etkisiz hale getirip araç içindeki kafese koydu. Daha sonrada evin arka tarafından bulunan 3 pitbull da etkisiz hale getirilip araçtaki kafese konuldu. 5 köpek daha olduğu tespit edildi fakat bu köpeklerin bakımı yasak köpekler listesine girmediği için el konulmadı. Bir süre arama yapan polis zanlı ve sevgilisi sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürüldü. Sağlık kontrolünden sonra zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Exit mobile version