Askeri kaynaklardan İmamoğlu tepkisi

Anadolu Ajansı’nın (AA) askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun, 1 Nisan günü CHP heyetiyle Anıtkabir’e yaptığı ziyarette Anıtkabir Özel Defteri’ne İstanbul Belediye Başkanı imzası atması askeri kaynaklarca eleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamanın ardından bugün de askeri kanattan açıklama geldi. İmamoğlu’nun ziyaretinin yönergeye uygun yapılmamasının rahatsızlık yarattığı ifade edilirken smza konusunun da kendileri ile ilgili olmadığı belirtildi.

F-35’LERDE DE S-400’LERDE DE SORUN YOK

Askeri kaynaklardan alınan bir diğer açıklamada ise;  F-35’lerin teslim süreciyle ilgili ABD ile bütün koordinasyonların ve pilotların eğitiminin devam ettiği bildirilirken Rusya ile yapılan anlaşma kapsamında S-400 hava savunma sistemlerinin temmuz ayında teslim edilmesini beklediklerini belirtti.

SON 3 HAFTADA 59 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, son 3 haftada PKK/KCK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda, 2’si gri listede olmak üzere toplam 59 terörist etkisiz hale getirildiğini de açıkladı.

Açıklamada, halen gündemde olan Fırat’ın doğusuna yönelik hazırlıkların ise; özellikle ABD ve Rusya Federasyonu ile ikili toplantılar, üst düzey görüşmeler ve koordinelerin devam ettiği belirtildi.

Exit mobile version