BDDK altında taksit yapılacağını duyurdu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kuyumcu esnafının yüzünü güldürecek bir karara imza atmak için hazırlanıyor. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben‘in açıklamasına göre sektörde hareketliliği sağlamak amacıyla işçilik gerektiren mücevherat, takı ve ziynet eşyalarında kredi kartına 4 taksit imkanı getirilecek.

KUYUMCULUK SEKTÖRÜ KARARDAN MEMNUN

Mücevher İhracatçıları Birliği‘nin yaptığı açıklamada ise karardan memnuniyet duyduklarını ve sektör açısından olumlu olacağı ifade edildi.Taksit imkanına dair değerlendirmede bulunan kuyumcu Habib Kocabaşoğlu, taksitlerin 6 taksite kadar çıkması gerektiğine, düğün alışverişlerinde vatandaşların zorlandığına dikkat çekti. Kocabaşoğlu peşin alımlarda  perakende satışları zayıfladığını söyledi.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, açıklamayı değerlendirerek taksit uygulamasının geri dönmesi için Ankara’ya dört kez ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. Karardan dolayı mutlu olduklarını belirten Kamar, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere mücevher sektörüne inanan herkese teşekkür etti.

BDDK YASAKLAMIŞTI

BDDK 1 Şubat 2014 tarihi itibariyle altın ve akaryakıt  başta olmak üzere gıda, kuyumculuk, telekomünikasyon alışverişlerinde taksit uygulamasını kaldırmıştı.

Exit mobile version