Beyaz Saray’ın Suriye açıklamasına Türkiye’den ilk tepki

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, telefonda görüştü. Suriye hakkında görüş alış verişinde bulunan İki lider, kurulması planlanan Güvenli Bölge tesisine ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan ile Trump görüşmesinin ardından Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Beyaz Saray, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonu ABD’nin desteklemeyeceğini ve bu ülkenin operasyona dahil olmayacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak” ifadelerine yer verildi.

Suriye açıklamasına Türkiye’den ilk tepki

Beyaz Saray’dan yapılan bu açıklamaya Türkiye’den ilk tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’nin güçlü duruşunun devam edeceğinin altını çizdi.

İbrahim Kalın Beyaz Saray’ın yaptığı Suriye açıklamasına ilişkin, “Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde güvenli bölgenin iki amacı vardır: Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak ve mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version