Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ders çıkarsın

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ( Arif Hüdaverdi Yaman - Anadolu Ajansı )

Cmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart seçim sonuçları ve sonrasında yaşananlarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Öncelikle şunu açık net ifade etmemiz lazım. Malum seçim süreci bitti. Şimdi olayın mahkeme süreci var. Mahkeme sürecinin üç basamağı var. İlçe- il ve yüksek seçim kurulları var. Yüksek seçim kurulu adeta bunların patronudur ve nihai karar oradan çıkar.

Şimdi ağzı olan konuşuyor çünkü yaşamamışlar. Ben damdan düşerek geldim. İstanbul’da tercihli oyla ilgili seçim yapıldığı zaman en milletvekili seçilmiştim ve YSK’ya müracaat edilerek benim vekilliğim alınmıştı. Ancak onda da bir hayır varmış daha sonra İBB Başkanı oldum.

Partiler en doğal hakkı olan itiraz süresini çalıştırıyor. O olmazsa il seçim kurullarına da müracaat yapılıyor.

YSK’ya müracaat etme hakkımız var bu bir hakkın gasbı değildir. Seçmene şimdi huzur buldum dedirtmek için yapılan bir şeydir. İllerde yapılan da budur. Örneğin benim elimde şu var: Tabi muhalefet bir şeyler söylüyor.”

CHP DERS ÇIKARSIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“30 büyükşehirin 15 tanesini ak parti olarak biz aldık CHP 1 tanesini aldı, Cumhur ittifakı da geri kalanı aldı. Biz yüzde 53,3 olarak aldık. CHP bunlardan ders çıkarsın.

Karşımızdaki dörtlü mekanizmanın oy yüzdesi yüzde 47 bile değil. Benim tüm milletimin de bunu bilmesi lazım.

Beldelerde 386 belde var. Bunların 202’sini biz aldık. MHP 89 aldı. Toplamda Cumhur İttifakı olarak yüzde 75. Diğerleri nal topluyor. Millet Cumhur İttifakı’na gönlünü vermiştir. 754 belediyeyi AK Parti olarak aldık.

BELEDİYE MECLİSİ’NDE KAHİR EKSERİYETİ CUMHUR İTTİFAKI’NDA

İstanbul’un 39 belediyesi var. Bunun 25’ini Cumhur İttifakı aldı. 1’i MHP’nin 24’ü AK Parti. Burada bir ders var. Belediye Meclisine gelelim. Şu haliyle bile şu anda kahir ekseriyeti Cumhur İttifakı’na aittir. 40-50 tane diğerlerinde. Ankara’da durum daha farklı. 107 bize ait var, 39 4’lü mekanizmaya ait. Bu gerçeği görmeden değerlendirme yapıyorlar. Sen çalışmanı yaparken alınacak kararlar, bunlar nereden geçecek? Komisyonlarda sen istediğin gibi kurabilirim diyebilir misin? Böyle bir hakkın yok. Ben belediye başkanlığından geliyorum. Bazı kariyer sahipleri ahkam kesiyor. Kitapta yazıldığı gibi değil.

ABD VE AVRUPA HADLERİNİ BİLMELİ

Türkiye’nin iç işlerine müdahale etmeye çalışanlar da var. Siz haddinizi bilin Amerika’da bir değil iki değil Avrupa’da bunun bir çok örneği var . ABD ve Avrupa’nın önce hadlerini bilmesi lazım.

İllerde ilçelerde Cumhur İttifakı fark atıyor. AK Parti olarak 754 belediyeyi sadece AK Parti olarak biz aldık. Sayımlar devam ediyor.

Exit mobile version