Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan belediye memurlarına güvence

Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Merkez Hizmet Binası açılış töreninde konuştu. Gündeminde 31 Mart yerel seçimleri vardı.

MEMURLARA SEÇİM MESAJI

MEMUR-SEN’e övgüler düzen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurumun her zaman milli iradenin yanında olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, MEMUR-SEN’in bu özgür tavrının gelecekte de devam etmesini isteyerek konuyu yerel seçimler sonrasında AK Parti’den CHP ve diğer partilere geçen belediyelerdeki memurların durumuna getirdi.

657’Yİ HATIRLATTI

Yönetim değişiklikleriyle birlikte belediye birimlerinde görevden almaların olabileceğini ama memurların bu durumdan asla rahatsızlık duymaması gerektiğini kaydetti. Erdoğan, 657 sayılı yasanın memurların haklarını koruduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, memurların sadece 657’ye bakmamasını istedi. Hükümetin belediyelerde yaşanacak olası durumlara seyirci kalmayacağını ve anında müdahale edeceğini kaydetti. Erdoğan, memurların içinin rahat olarak kendilerine verilen görevleri yerine getirmesini istedi.

İşte Erdoğan’un MEMUR-SEN üyelerine yaptığı konuşmanın satır başları:

“MEMUR-SEN VESAYETE KARŞI DURDU”

Ben MEMUR-SEN’e Türkiye’deki çalışanlarımızın hakkını savunmada gösterdikleri gayretin yanı sıra Türkiye’de milli iradenin, demokrasinin, insan hak ve hürriyetlerine yönelik verdikleri destek için de şahsım ve milletin için de şükranlarımı sunarım.
MEMUR-SEN’in her türlü vesayete karşı verdiği mücadeleyi takdirle karşıladığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Sendikamızın bu özgür ve özgün tavrının inşallah önümüzdeki dönemde güçlenerek devam edeceğini umuyorum.

“MEMURLAR RAHATSIZLIK DUYMASIN”

Bu arada yeni 31 Mart itibariyle tamamlamış olduğumuz seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyma gibi veyahut o bulundukları yerde kararlı bir şekilde sürdüremeyen sebebiyle MEMUR-SEN camiasının asla rahatsızlık duymaması gerekir.

“NE YAPACAK SANA?”

Şunu unutmayın. İnsanoğlu hem cahildir, hem zalimdir. Bir yere kadar menfaatleriyle beraber yürür. Ben MEMUR-SEN camiasının seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarını inanıyorum. Ne yapacak sana? Makamından mı alacak? Alsın.

“HÜKÜMET TRİBÜNDEN SEYİRCİ KALMAZ”

Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denilen bu yasa bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır. Kaldı ki bu yollara tevezzül edenler karşısında arkanızda kapı gibi bir MEMUR-SEN camiası var. Şunu bilmeniz lazım ki bu ülkede şu anda bir hükümet var. Yapılacak bu zulümlere tribünden seyirci kalmayız.

“KIZGIN DEMİRİ SOĞUTMA DÖNEMİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan devamında yerel seçim sürecinin artık gündemden düşmesi gerektiğini söyledi, “Dönem, kızgın demiri soğutma, kucaklaşma dönemidir” dedi.

Seçimlerin ülke ekonomisinde ağır bir yük oluşturduğu ortadadır. Seçim kanunumuz çerçevesinde yapılan hak arama mücadeleleri demokrasinin gereğidir. Kimse hak arama mücadelesi verenleri hakaretle eleştirme yoluna gidemez. Geçmişimizden bugüne her türlü siyasi parti bu yollara başvurmuştur. Son nokta konulana kadar da bunun takipçisi olmuşlardır. Olay partime gelince neden rahatsız oluyorsunuz? YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Sonra yola devam. Seçim sürecindeki ve sonrasındaki tartışmaların milli menfaatimizin önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği her türlü politik hesabın üzerindedir. Özellikle içinde bulunduğumuz hassas dönemde siyasetçiler sorumlulukla hareket etmelidir. Önümüzde 4.5 yıllık bir icraat dönemi var. Dönem, kızgın demiri soğutma, kucaklaşma dönemidir. Seçimle başlayan tartışmaları geride bırakıp gündeme odaklanmalıyız.

Exit mobile version