Ekrem İmamoğlu’ndan zafer konuşması: Kibir kaybetti

ekrem-imamoglu-secimi-kazandı

Binali Yıldırım’ın tebrik etmesinden sonra kameralar önüne CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. İmamoğlu CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nde şunları söyledi: 23 Haziran’da yaptığımız seçimin en güzel etkilerinden birisi demokrasiye olan katkısı. İstanbul’umuza seçimin neticeleri hayırlı olsun. Dünyaya Türkiye adına birkaç kelime etmekte kendimi sorumlu hissediyorum. Yüzbinlerce sandık başında görev yapan tüm yol arkadaşlarıma, günün kahramanlarına, sandıklarda, okullarda, seçim kurullarında hizmet eden tüm arkadaşlarıma minnet borçluyum. Tümünün kalbini yanımda hissediyorum.

Onlar demokrasi kahramanı. Hizmetleri her zaman güzel bir anı olarak hatırlanacak. Bugün halihazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluştursa da, net sonuçlar tutanaklarla olur. Sandık görevlisi yol arkadaşlarıma, bilişim sorumlularına, sandık kurulu üyelerine, hukuk sorumlularına sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını rica ediyorum. Bunlar ciddi süreçler. Sandıkların ve tutanakların netleşmesine varıncaya kadar sandıkları terk etmemenizi hepinizden rica ediyorum. Tarihi sorumluluk devam etmektedir.

Çok kıymetli İstanbullular. Biz Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalşımasından yana olanlarız. Maalesef demokrasinin saat 31 Mart akşama çalışmadı. Yaşanan her şeyi tüm milletimiz gördü. Saatleri durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Gerçekleri de üzerini örterek asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra hesap pusulası da çıktı. İstanbul’da herkes yeni bir sayfa açtı. İstanbul’da artık adalet, eşitlik, sevgi olacak. İsraf, kibir ve ötekileştirme bitecek. 16 milyon İstanbullu adalate olan güvenimizi tazeledi.

Yalnız bana oy verenler değil tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Sizler Türkiye’nin demokrasi itibarını dünyanın gözleri önünde korudunuz. Türkiye’yi yakın coğrafyadaki bazı ülkelere benzetmeye çalışanlara ders verdiniz. Teşekkürler İstanbul. Başta sevgili eşime, çocuklarıma, anne babama, bütün aileme, CHP ve İYİ Parti genel başkanlarına, milletvekillerimize, Anadolu’nun dört bir yanından gelip destek olan belediye başkanlarımıza, sahada çalışan üyelerimize teşekkür ediyorum.

Exit mobile version