EYT mitingi için binlerce kişi katılacak

eyt

EYT mitingi bugün Yenikapı’da gerçekleşecek. 2 milyon EYT’linin katılmasının beklendiği miting saat 12.00’da gerçekleşecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak Cumhurbaşkanı ve belediye başkanlarına da miting için davetiye gönderdiklerini söyledi.

31 MART SEÇİMLERİNDEN ÖNCE DE EYT MİTİNGİ YAPILMIŞTI

EYT mitingi 31 Mart yerel seçimleri öncesinde de İstanbul Maltepe Meydanı’nda gerçekleştirilmişti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’da seçimleri iptal etme kararının ardından yeni EYT mitingi kararı alan EYT’liler bu kez hükümete Yenikapı Miting Meydanı’ndan seslenecek.

eyt

3 MİLYON EYT’Lİ VAR

Sadece Haber, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Serpil Şahin’e emeklilikte yaşa takılanların sayısınIı sordu.

Bunun için 2012 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na resmi başvuru yapılmış. Ancak bakanlık bu talebi ‘Gizli bilgi’ gerekçesiyle geri çevirmiş. Derneğin elindeki verilere göre şu anda 3 milyon EYT’li var. Ancak yasa çıkarsa hemen emekli olacak kişi sayısı 100-200 bin civarında. Bunların da çoğu işsiz. Geri kalan 2 milyon 800 bin kişi ise ya devlette ya da özel sektörde çalışıyor. Ya da kendi işi var. Ve çoğu hemen emekli olmaktan yana değil.

EYT’liler ne istiyor? Serpil Şahin Sadece Haber’e konuştu -HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

“SESİMİZİ DUYMAK ZORUNDASINIZ”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ise konu ile ilgili şöyle konuştu: “Bizler taleplerimiz için bu mitingi düzenleyeceğiz. Tüm Türkiye’den katılımlar olacak. ‘Bizler varız ve buradayız’ demek için orada olacağız. Bir ilki yaptık. Tüm siyasi partilere, cumhurbaşkanına, belediye başkanlarına davetiye gönderdik. Katılımlarını bekliyoruz. Seslerimizi duymalarını, bu mağduriyeti yaşayan insanları bir kere olsun dinlemelerini istiyoruz. Davasına sahip çıkan arkadaşlarımızın hepsi Yenikapı Meydanı’nda olacak. 2 milyonun üzerinde de bir katılımla bu mitingi yapacağız.”

Exit mobile version