Alkollü sürücü kurbanı olan 15 yaşındaki Bora için adalet

İzmir’de özel lisede 2. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Bora Aşçılar, 2017 yılında Göztepe’deki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yolun karşısına geçmek istediği sırada Emrah K. (44) isimli sürücünün kullandığı aracın altında kalarak can vermişti. 

BİLİRKİŞİ ALKOLLÜ SÜRÜCÜYÜ SERBEST BIRAKTIRDI

Kazadan sonra gözaltına alınan Emrah K.’nın 1,03 promil alkollü olduğu belirlenmişti. Sürücü bilirkişinin kendisini tali,  Bora’yı asli kusurlu bulması üzerine çıkarıldığı mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

ADALET YAZILI 730 BALONLA ANILACAK

Ailesi, gitar kursuna giderken alkollü sürücünün kurbanı olan Bora için hukuk mücadelesi başlattı. Baba Osman Aşçılar oğlunun ölümünün 2. yılında Bora’yı sevenleri ve bu hukuk mücadelesini destekleyenleri Göztepe’deki kaza bölgesine çağırdı. Bora’nın ölümüne neden olan sürücünün tutuklanması için destek arayan arayan acılı baba, zanlının 730 gündür serbest olduğunu hatırlattı. 24 Mart’ta saat 16.30’da “adalet” yazılı 730 balonla Bora’yı anacaklarını duyurdu. 

ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN EŞİNDEN ÇİRKİN PAYLAŞIM

Geçtiğimiz yıl da Bora’yı anmak için bir etkinlik düzenlenmiş, serbest bırakılan alkollü sürücü Emrah K.’nın eşi Esra K., sosyal medya hesabından anmaya katılanlara hakaret etmişti. Yaklaşık 200 kişi, “Tiyatral yeteneğe sahip olanlara, klavye kahramanlıkları da eklenince ortaya çıkan şov. Arkalarına aldıkları ‘kitle bile değil’ yığın ile edepsizlikte sınır tanımıyor” sözleri üzerine Esra K. hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Exit mobile version