HDP’den İstanbul’da AK Parti’ye destek sinyali

Sandık

HDP’den açıklama geldi. Diyarbakır Milletvekili Taşçıer, Adalet Bakanlığı’nın onayıyla 8 yıl sonra İmralı’da Abdullah Öcalan ile avukatlarının görüşmesine izin verilmesinin İstanbul seçimlerinde Kürt oyları üzerinde yapacağı olası etkileri soran Erbil merkezli yayın kuruluşu Rudaw’a açıklamalarda bulundu.


HDP’DEN AÇIKLAMA: TIKANIKLIĞIN AŞILMASI İÇİN…

İmralı’da yapılan görüşmenin içeriğinin bilinenin aksine sadece cezaevlerindeki açlık grevlerine yönelik olmadığını söyleyen Taşçıer, “Açlık grevleri de önemli bir etken ama bütün bunları aşan, Kürtlerin ve Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik tıkanıklığın aşılması için de gereken bir görüşme idi.” dedi.

“MHP ‘EVET’ DİYEBİLİR”

Öcalan’ın Türkiye’ye getirildiğinde MHP’nin iktidar ortağı olduğunu hatırlatan Taşçıer, MHP’nin bugün de yeni bir işbirliğine “evet” diyebileceğini savundu.

FARKLI BİR DİYALOĞUN BAŞLANGICI

Barış süreci hemen başlayacak diyemeyiz. Ama başlamayacağını da söyleyemeyiz. Fakat bir diyalogun başlangıcı olarak değerlendirebiliriz.

“AKP’YE OY VERİLEBİLİR”

Kürtler çok politik bir halk. Seçimlerde Kürtler batı illerinde aday çıkarmayarak, bir çok büyükşehir belediyesi AKP’ye kaybettirdi. Dolayısıyla Kürtlerin oyu olmadan hiç kimse bir seçimi tek başına kazanamaz. Ankara, Antalya, Adana, Mersin, İzmir ve İstanbul… Hele hele İstanbul’u kazanmak istiyorsan, Kürtlerin oylarını almak zorundasın. Kürtlerin oyu çantada keklik değil. Kim Kürt sorununun çözümü için adım atarsa Kürtler ona oy verebilir. AKP adım atacaksa AKP’ye verir. AKP adım atmaz, CHP samimi bir şekilde Kürtlere yaklaşırsa CHP’ye verir.

HDP’DEN TEMAS SÖZ KONUSU DEĞİL

Hayır, kesinlikle bir pazarlık ve temas söz konusu değil. Bunun için pazarlık olmasına da gerek yok. Kürt sorununun çözüm yolları belli. Cezaevlerine haksız bir şekilde attığın Kürtleri bırakırsan, Rojava Kürdistan’ı ile iyi ilişkiler geliştirirsen, Kürdistan Bölgesi’nin siyasi iradesini incitmezsen ve buradaki Kürtlerin haklarını tanımaya yönelik adımlar atarsan zaten Kürtler bunu görür. Bu adımı kim atarsa, Kürtler onlarla bir araya gelebilir. Bu çok net. Bu adımları atmayan partiye HDP bile oy verin derse, Kürtler gidip oy vermez. Çünkü Kürtler ulusal haklarına bağlı, ne istediğini bilen politik bir halktır.

Öcalan’a avukatlarıyla görüşme izni HABERİ

Exit mobile version