Hulusi Akar’a TSK’daki FETÖ yapılanması soruldu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TÜYAP’taki IDEF’19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“TSK’daki FETÖ tehdidi tamamen son ermiştir denilebilir mi?” sorusu üzerine üzerine konuşan Akar, şunları söyledi:

Bütün terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede FETÖ’yle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu konuda belirlenmiş olan ilkelerimiz, kriterlerimiz var. Bunu da hukuki, idari anlamda bir şekilde eksiksiz, aksaksız uyguluyoruz. Bugüne kadar toplam 16 bin 540 terörist Silahlı Kuvvetlerden ihraç edilmiş bulunuyor. Bunların dışında 4 bin 850 de geçici uzaklaştırma var. Bunların da işlemleri devam ediyor.  Şunu açıklıkla belirtmek istiyorum ki bizim Silahlı Kuvvetler olarak ‘bitti’ deme şansımız yok. Biz yeni belge, bilgi, veri çıktıkça yargıyla, istihbarat örgütleriyle bunu temas halinde koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Bir diğer önemli husus da Silahlı Kuvvetler bir bütün, Milli Savunma Bakanlığı bir bütün. Burada herhangi bir şekilde farklı kriterler, yaklaşımlar asla söz konusu değil. Milli Savunma, Genelkurmay, Kara, Deniz, Hava Kuvvetlerimiz benzer kriterler çerçevesinde, aynı hassasiyetle mücadeleyi sürdürüyorlar.

“YENİ SİSTEM TAMAMLANMAK ÜZERE”

Akar devamında yeni askerlik sisteminde gelinen noktayı anlattı:

Hem gençlerimiz şahsi, mesleki gelişimlerini bir taraftan sağlarken diğer taraftan da Silahlı Kuvvetlerimizin artan ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilmek bakımından iyi bir sistem, mükemmel bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bu nedenle de bakanlıklarla, diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla yoğun bir koordinasyon, temas içindeyiz. Olayları her aşamasında ilave bazı görüşler, ilave bazı teklifler gelmekte. Onların çalışılmasından dolayı biraz gecikme oldu. Önümüzdeki günlerde en kısa zamanda, çok yoğun bir şekilde çalışılıyor, bunu tamamlayıp Cumhurbaşkanlığı makamına sunmak durumundayız. Buna gayret gösteriyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu tamamlayacağız.

Exit mobile version