İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hulusi Akar’a tepki gösterdi

ekrem imamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit er Yener Kırıkcı’nın cenazesinde saldırıya uğramasından sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Hulusi Akar’ın, Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu evi taşlayıp ‘Yakın bu evi, yakın’ diye bağıran kalabalığa seslenişinde ‘Arkadaşlar. Mesajınızı verdiniz’ cümlesini kullanmıştı. MHP lideri Devlet Bahçeli de Cumhur İttifakı’nın Çubuk’ta yüzde 80’e yakın oy aldığını hatırlatarak CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ‘Gittiğin yeri bileceksin, ona göre gideceksin’ demişti. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu her iki açıklamaya şu sözlerle yanıt verdi:

BU TÜR TALİHSİZ AÇIKLAMALAR BİTMELİ

Ekrem İmamoğlu: Bu işin sanası banası yok. ‘Mesajınızı verdiniz’ gibi sözler duyduk dün. Bu ülke bizim. Her yere gideriz. Bu tür talihsiz açıklamaların derhal bitmesini bekliyorum. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Gerekli yasal işlemlerin yapılmasını umuyorum. Bu saldırı sadece Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’ye yapılmadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet anlayışına, demokrasisine yapıldı.

MALTEPE’YE GELEMEYENLERİN DE DUASI BİZİMLE

Ekrem İmamoğlu: Maltepe’ye gelenlerin gelemeyenlerin duasının bizimle olduğunu biliyorum. Söylediğimiz her söz ilk ne ise son gün de odur. Gerçekten kamu gücünü kendi gücümüz görmeyeceğiz. Yeni nesil bir siyaset anlayışını 16 milyona hemşerimizle birlikte başaracağız.

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİ CEVAP VERİLECEK BİR KONU DEĞİL

Ekrem İmamoğlu: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin benimle ilgili o sözleri hangi gerekçelerle söylediğini bilmiyorum. (Ekrem İmamoğlu Kuzey Irak’ta yayın yapan Rudaw’a verdiği röportajda HDP’nin halen Edirne Cezaevi’nde yatan eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın siyaset tarzını beğendiğini söylemiş, Devlet Bahçeli bunun üzerine ‘Bu açıklaması bile belediye başkanlığı mazbatasının alınması için yeterli’ demişti.) Onun için cevap verilecek bir konu değildir. Seçim bitmiştir, mazbatamızı aldık. YSK’nın tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğini düşünüyorum.

DİJİTAL VERİLERİN KOPYALANMASI DOĞRU BİR SÜREÇ

Ekrem İmamoğlu: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki dijital verilerin kopyalanmasıyla ilgili komplo teorilerinin üretilmesini izliyorum. Önce tespitlerin yapılıp sürecin devam etmesi gerekiyor. Veri kapasiteleri ne durumda, ne oldu? İncelemeler yapılması doğru bir süreçtir. Komplo teorileri üreten arkadaşların hayal güçlerini hayretle izliyorum.

Exit mobile version