İçişleri Bakanlığı Dersim tabelası ile ilgili soruşturma başlattı

dersim

dersim

İçişleri Bakanlığı, Belediye meclisi tarafından verilen Tunceli isminin ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili soruşturma başlatılmasına ve müfettiş görevlendirilmesine karar verdi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu belediye tabelasına Dersim isminin eklenmesi ile ilgili gelen tepkilerin ardından açıklama yapmıştı.

Maçoğlu, Meclis kararı ile ilgili “Valilik oluru olmazsa karar uygulanmaz. Valilik kararına göre hareket edeceğiz.” demişti.

“KARAR BELEDİYE MECLİSİNDE VERİLDİ”

Tunceli’de yaşayanların Dersim ismini kullandığını ve tabela konusunda olumlu düşündüğünü söyleyen Maçoğlu şöyle konuşmuştu:

“Yaptığımız belediye meclisi toplantısı sırasında önergeyle bu yönde başvuru yapıldı. Belediye meclisinde arkadaşlarımızın çoğunun oylarıyla bu önerge kabul edildi ve karar alındı. Ama esasen hepimiz çok iyi biliyoruz ki yerel yönetimlerde belediye meclislerinin aldığı kararların tamamı il makamına yani valilik makamına gidiyor. Valilik onayından sonra hareket ediliyor. Yani valilik kararının olur ya da olmaz kararından sonra alınan kararlar için harekete geçiliyor. Valilik onaylamazsa zaten karar uygulanmaz.”

Exit mobile version