İETT otobüsüne evcil hayvanıyla binmek isteyen vatandaş darp edildi

İstanbul’un ilçelerinden Kadıköy’de bulunan Merdivenköy durağından Batı Ataşehir yönüne yolculuk etmek üzere boynundan tasmalı ve taşıma çantalı 11 aylık Şivava cinsi köpeği ile birlikte 19T nolu İETT aracına binmek isteyen Handenur Okuyar adlı vatandaş, şoförün tepkisiyle karşılaştı.

TASMALI VE KUCAKTA OLAN SÜS KÖPEĞİ OTOBÜSE ALINMADI

Şoförün köpeğiyle binemeyeceğini söylemesi üzerine araçtan inmek zorunda kalan Okuyar, İETT’nin bağlı bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beyaz Masa’ya konuyu danıştı.

Okuyar, İBB Beyaz Masa’nın boyun tasmalı ve kucakta taşınmak suretiyle süs köpeklerinin toplu taşıma araçlarında seyahat edebileceği bilgisini aldı.

İKİ AYRI ŞOFÖR, AYNI TUTUM

Ertesi gün aynı duraktan aynı yöne gitmek üzere tekrar otobüse binmek isteyen Okuyar, farklı bir şoför ile tekrar aynı sorunu yaşadı.

İBB Beyaz Masa’dan aldığı bilgiyi paylaşmasına karşın şoförün inmesi konusunda ısrar etmesi üzerine, fotoğraf çekerek şikayetçi olacağını ifade etti.

ŞOFÖRDEN YOLCUYA DARP VE KÜFÜR

Otobüs kodunu ve şoförün fotoğrafını çeken Okuyar’a şoför fiziki müdahalede bulundu. Okuyar’ın elinden telefonu almaya çalışan şoför, Okuyar’ın elini sıkarak darp etti.

Otobüsten indikten sonra da şoförün küfürlerini işiten Okyar darp raporu aldı ve karakola giderek şikayetçi oldu.

KRİTERLERİ SAĞLAYAN HAYVANLAR İETT İLE YOLCULUK YAPABİLİYOR

İETT’den hizmet alan vatandaşların uyması gereken “Yolcu Hakları Bildirgesi”nin “Yolcularımız İçin Önemli Bilgiler” bölümünün 5. maddesinde belli kriterleri taşıyan hayvanların taşınabileceği bilgisine yer veriliyor.

Öte yandan otobüste bulunan vatandaşların bir kısmı şoförün tutumuna tepki gösterirken bir kısmı da köpeğin alınmaması gerektiğini savundu. Yolculardan bazıları, Okuyar’ın uğradığı mağduriyet karşısında şahitlik edebileceklerini söyledi.

KÜÇÜCÜK HAYVANA TAHAMMÜL YOK

Meksika kökenli Şivava cinsi köpeklerin en küçük ırkı olarak biliniyo ve dünyanın her yerinde süs köpeği olarak kabul ediliyor. Oldukça küçük olan Şivava’ların erişkinleri bile en fazla 20-23 cm boya ulaşabilirken, ağırlığı 3 kg. geçmiyor.

Exit mobile version