İYİ Parti Başkanlık Divanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleştirilen çirkin saldırıyla ilgili, “Bu saldırının azmettiricileri, olmayan ittifaklar uydurup vatanseverleri teröristlikle suçlayan sorumsuzlardır” açıklamasını yaptı.
İYİ Parti Başkanlık Divanı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta uğradığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
İYİ Parti’nin açıklaması şöyle:
“Aziz Türk Milleti, Türkiye bugün bir kez daha milletimizin huzur ve güvenini hedef alan menfur bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır.Milletimizin ortak acı ve değeri şehidimizin, Ankara Çubuktaki cenazesinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan menfur saldırı bir tesadüf değildir. Bu saldırı Sayın Kılıçdaroğlu’nun şahsında demokrasimize yapılmıştır. Bu saldırı şehidimizin ve uğruna can verdiği dirlik ve birliğimizi hedef almıştır.
Bu saldırının faillerinin mutlaka bulanacağına inanmak istiyoruz. Ancak azmettirenlerin kimler olduğunu da biliyoruz. Bu saldırının azmettiricileri yerel seçimlerde milletimizi kutuplaştırarak adeta savaş alanına çevirenlerdir. Bu saldırının azmettiricileri, Millet İttifakına “illet”-“zillet” diyerek halkımızı aşağılayıp, ayrıştıranlardır.Bu saldırının azmettiricileri, olmayan ittifaklar uydurup vatansever insanları teröristlikle suçlayan sorumsuzlardır.İktidar ve ortağı yalanlarla hedef göstererek tahrik ve teşvik suçu işlemişlerdir. Bu nefret dili ülkemiz ve milletimizin geleceği açısından en büyük sorundur.
Ayrıca içişleri bakanlığı makamını işgal eden zat’ın yakın bir geçmişte ‘Valilere verdim’ dediği talimat, bu olayla birlikte siyasetin değil artık yargının konusudur. Çünkü bu zat bu saldırıda azmettirme suçu işlemiştir. Şu bilinmelidir ki; hiç kimsenin devletin bakanlık makamını azmettirici konumuna düşürmeye hakkı yoktur. Kişisel beka hesaplarıyla aziz milletimizin evlatlarını birbirine düşürmeyi amaçlayan bu tür tuzaklara karşı daha dikkatli olmamız gerektiğine inanıyoruz.
Demokrasimize, huzurumuza kasteden her girişimin karşısında olacağımızı bir kez daha ilan ediyor, bu provokasyonun hedefi olan aziz milletimize geçmiş olsun diyoruz.”
NE OLMUŞTU?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Hakkari’de şehit olan 4 askerin cenazesinde saldırı düzenlendi.
Kılıçdaroğlu Hakkari’de şehit düşen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenaze töreni için Ankara Çubuk’taydı. Baba Mustafa Kırıkçı ile anne Ayşe Kırıkçı’ya başsağlığı diledi.
Ardından bir grup CHP liderini önce yuhaladı ardından fiili saldırıda bulundu. Bazıları araçların üzerine çıkarak Kılıçdaroğlu’na yumruk atmak istedi. Bu sırada devreye korumaları ve jandarma girdi. Cenaze törenini provoke eden grup jandarma ve korumalara rağmen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yumruk ve tekme atmayı başardı. Gruptan bu sırada tekbir sesleri de yükseldi. Olay yerinden uzaklaştırılan Kılıçdaroğlu güvenli bir eve alındı. Doktorların ilk müdahalesinden sonra CHP liderinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.