Kanal İstanbul için ÇED raporu açıklandı

Kanal İstanbul için ÇED raporu açıklandı

Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygun bulunarak kabul edildi.

İstanbul Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ilçelerinden geçecek olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak hazırlanan ve son şekli verilen ÇED raporu inceleme ve değerlendirme komisyonunca yeterli bulunup, kabul edildi.

Rapor 10 gün süreyle askıda kalacak

Komisyonun sonuçlandırdığı ÇED raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nda 10 gün süreyle askıda kalacak. Bu 10 günlük sürede kişi ve kurumlar görüş ve önerileri için müracat edilebilecek. Duruma göre değişiklikler yapılabilecek.

Toplam maliyet 75 milyar lira

45 kilometrelik kanalın 18,5 kilometresi Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı’ndan geçecek. 7 yılda tamamlanancak kanalın proje maliyeti yaklaşık 75 milyar lira olarak hesaplandı. Kanal İstanbul‘un yapımı ile birlikte Küçükçekmece Gölü’nü Marmara Denizi’nden ayıran köprü durumundaki kara parçası yaklaşık 1 km açılacak.

ÇED raporuna göre yaklaşık, Marmara Denizi’nden Karadeniz’e ulaşacak olan 45 kilometrelik kanal projesine başlanılabilecek. Kazı çalışmalarının 4 yıl sürmesi planlanıyor. Yapılan hesaplamalara göre kazılardan 1 milyar 155 milyon 668 bin metreküp toprak çıkarılacak.

Exit mobile version