Kayıp Buse 120’nci günde tekrar aranıyor

Kayıp Buse için 4 ay sonra arama çalışmalarına tekrar başlandı. 24 Ocak’ta Antalya Kemer’i etkisi altına alan hortum felaketi sırasında, annesiyle arabada olan Kader Buse Acar Ağva Deresi’ne uçmuştu. Annesi kurtarılmış, ancak 20 yaşındaki Buse’ye ulaşılamamıştı. 120 günün sonunda kayıp Buse için iş makineleri yeniden devreye girdi.

BABASINA YEMEK GÖTÜRDÜĞÜ ANI İÇEREN SON GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞILDI

Üniversite öğrencisi Kader Buse’nin arama çalışmalarında kolaylık sağlaması adına iş makineleri kullanıldı. Öte yandan, Buse’nin, hortum felaketinden 5 gün önce, babasına yemek götürdüğü anları içeren bir güvenlik kamerası kaydına ulaşıldı.

kayıp buse

EŞYALARINA ULAŞILDI, ANCAK KAYIP BUSE BULUNAMADI

Annesi Ayla Acar ile otomobile binip gezintiye çıkan, sanayi sitesindeki babasının iş yerine ziyarete giden Kader Buse Acar, yolda hortuma yakalandı. Anne Ayla Acar kurtarıldı ancak Buse kayboldu. Dere yatağında, denizde ve karada yapılan araştırmalarda Buse’nin bir küpesine, ayakkabısına ve çantasına ulaşıldı ancak ne yazık ki Buse bulunamadı.

BABA BENTLERİN YIKILARAK DEREDEKİ SUYUN BOŞALTILMASINI TALEP ETMİŞTİ

Gönüllülerin de desteğiyle yürütülen arama çalışmalarına bir süre ara verildi. Baba Ahmet Acar, dere yatağında dedektif köpeklerle arama çalışmalarının sağlanabilmesi için deredeki suyun boşaltılmasını, bu amaçla da bentlerin bir kısmının yıkılmasını talep etmişti. DSİ yetkilileri başta bu talebi kabul etmedi. Ancak bentleri yıkmadan suyu boşaltmanın yolu bulundu.

DEREDEKİ SUYUN BOŞALTILMASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Dün akşam iş makineleriyle yeniden çalışmaya başlayan yetkililer, kanal yardımıyla suyu bir yere akıtma faaliyetine girişti. Kayıp Buse’nin babası Ahmet Acar yetkililere teşekkür etti.

KADER BUSE ACAR İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Exit mobile version