Mersin krizini Pınar İvenç çözdü

Evrakları yetişmediği iddiasıyla İYİ Parti’den aday olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti’den (DP) adaylık başvurusunu yaptı. İYİ Parti, başvurusu geç kaldığı için Mersin Büyükşehir adaylığı reddedilen Burhanettin Kocamaz, Ankara’ya giderek çeşitli görüşmelerde bulundu. Bugün Ankara’dan dönen Kocamaz, DP Mersin İl Başkanı Tural Kadızade ile birlikte Mersin Adliyesi’ne gelerek İl Seçim Kurulu’na DP’den adaylık başvurusunu yaptı. DP’nin Mersin Büyükşehir için aday gösterdiği emlak müşaviri Pınar İvenç ise Mezitli Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu. 

İVENÇ: TALEP PARTİDEN GELDİ

Mezitli İlçesi’nde emlak işiyle uğraşan 36 yaşındaki İvenç, “Burhanettin bey, Mersin’e yıllardır hizmet ediyor. Partinin bu yönde bir talebi oldu. Ben de partim ve memleketim adına verilen karara saygı duyarak adaylıktan çekildim. Sonuçta aynı siyasi partide, aynı çatı altında ülkemiz için mücadele edeceğiz. Çekilmekte tereddüt etmedim” dedi. İvenç şöyle konuştu: Adaylık sürecinde Burhanettin bey, gerçekten talihsizlik yaşadı. Yıllardır siyasetin içindeyim ve Demokrat Partili’yim. Şu anda Mezitli İlçesi Belediye Başkanı adayıyım. Yıllardır burada esnaf olarak yaşıyorum. Önemli olan bu memleketin yararına, faydasına bir şeyler yapabilmektir. Kesinlikle bir kırgınlık söz konusu olamaz. Memleketimin çıkarları söz konusu. Sonuçta birbirine uzak insanlar değiliz aynı çatı altındayız.”

BU KUMPASI BEKLEMİYORDUK

Mersin Demokrat Parti İl Başkanı Tural Kadızade ise şunları söyledi: “Pınar Hanım, bizim Mezitli İlçe Teşkilatımız’da yönetim kurulu üyesi. Kendisi şu an Mezitli İlçesi adayımız. Biz açıkçası, böyle bir kumpasın olabileceğini düşünüyorduk. Burhanettin Bey gibi Akdeniz ilçesinde de benzer mağduriyeti yaşayan Akif Çiftçi de, Demokrat Parti’nin belediye başkan adayı olarak seçimlere girecektir. Mersin’de birçok ilde Demokrat Parti’nin adayları ipi göğüsleyecektir.”

GÖNÜL İTTİFAKIMIZI KOPARAMAZLAR

Demokrat Parti’den aday olan Burhanettin Kocamaz ise Mersin’e dönüşünde partililere seslendi: Maalesef demokrasiyi kendi kafalarına göre uydurmaya çalışanlar, 6 aydır üstümüze kumpas üzerine kumpas kuruyorlar. Ama bizim milletimizle olan gönül bağımızı, gönül ittifakımızı kimsenin koparmaya gücü yetmeyecektir. Zincirleri kıra kıra, engelleri aşa aşa, alnımız açık başımız dik bir şekilde bu milletle yürüyerek bu günlere geldik. Gönülleri birleştirdik, biz bu millete kendimizi adamışız. Bizim işimiz hizmet, sevdamız ise memleket. Kim ne yaparsa yapsın, kim nasıl bir kumpas kurmaya çalışırsa çalışsın, kim nasıl bir entrika ile önümüzü kesmeye çalışırsa çalışsın biz sizler var olduğunuz sürece, sizlerle yol yürüdüğümüz sürece Allah’ın izni ile bu engelleri geçmişte olduğu gibi yıkıp geçeriz.

ŞEYTANIN AKLINA BİLE GELMEZ

Bizi şeytanın aklına gelmeyecek bir kumpasa mahkum etmeye çalıştılar. Ama ilk gün size ne söz verdiysem sonuna kadar arkasındayım. Ne demiştim, ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız. Birileri şöyle bir ifade kullanmıştı; ‘Göreceksiniz Kocamaz İYİ Parti’den dahi aday olamayacak.’ Demek ki bildikleri bir şey varmış, bildikleri partinin içerisine girip adaylığımızı engellemeye çalışmakmış. Şimdi göreceğiz, önümüzü kestiler, biz de Demokrat Parti’den yeniden karşılarına çıktık. Biz bu millete gönül vermişiz, biz bu memlekete gönül vermişiz. Dolayısıyla gönülleri birleşenleri birbirinden ayırmaya kimsenin karşı durması mümkün değildir. Bugün bizim yolumuzu açan Pınar İvenç’e teşekkür ediyorum. Bu bir demokrasi mücadelesi, bu artık sadece Burhanettin Kocamaz’ın mücadelesi değil, demokrasiye inanan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin meselesi. Dolayısıyla Ankara’dan ayağımızın tozu ile geldik, yeniden herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için Seçim Kurulu’na gittim ve dosyamızı teslim ettik.

Exit mobile version