NATO seminerinde soykırım gerilimi

“Soykırım ve tarih konusunda Türkiye’ye ders verebilecek en son ülke Fransa’dır. Çünkü Ruanda’da olanları unutmadık. Cezayir’de olanları unutmadık. Fransa önce kendi karanlık tarihine baksın. Türkiye’ye ders vermeye kalkmasın. Evet siz böyle tepeden bakmaya devam edin. Ama biz de size bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz. Artık eski bir Türkiye yok”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız parlamentere haddini işte bu sözlerle bildirdi.

“Gerçekleri duymaktan hoşlanmıyorsunuz. Gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Buna alışacaksınız, alışacaksınız, alışacaksınız! Başka seçeneğiniz yok”

ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL EDEN FRANSA’YA TEPKİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya’da düzenlenen NATO toplantısında Fransa’nın 24 Nisan’ı sözde Ermeni soykırımını anma günü ilan etmesine tepki gösterdi.

“Fransa gibi ülkeler bir şeye alışmıştır. Hep patronluk taslayacaklar. Hep başka ülkeleri eleştirecekler. Aşağılayacaklar ve istedikleri kararları istedikleri gibi verecekler. Eleştirecekler. Dolayısıyla Türkiye tarafından veya başka bir ülke tarafından eleştiri geldiği zaman da şok olacaklar”

Sonia Krimi toplantıdan sonra Çavuşoğlu’nun kendisini Twitter’dan engellediğini iddia etti.

SONİA KRİMİ ŞOKE OLDU

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un partisinden, parlamenter Sonia Krimi, Bakan Çavuloğlu’nun sözde Ermeni soykırımına yönelik eleştirilerine karşı şoke olduğunu söyledi:

“Gerçekten şok olduğumu söylemek isterim”

“ÖNCE KENDİ KARANLIK TARİHİNİZE BAKIN”

Çavuşoğlu, Türkiye’ye ders vermeye çalışan Fransız parlamentere haddini bildirdi.

“Hangi kıt bilgiyle tarih konusunda böyle bu kadar kesin karar veriyorsunuz. Bu bilgi eksikliği olduğu halde karar vermenizin tek bir sebebi vardır o da popülizmdir. Maalesef sizin başkanınız da popülizme yenilmiştir. Ayrıca soykırım ve tarih konusunda Türkiye’ye ders verebilecek en son ülke Fransa’dır. Çünkü Ruanda’da olanları unutmadık. Cezayir’de olanları unutmadık. Fransa önce kendi karanlık tarihine baksın. Türkiye’ye ders vermeye kalkmasın. Evet siz böyle tepeden bakmaya devam edin. Ama biz de size bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz. Artık eski bir Türkiye yok”

TOPLANTIYI TERK ETTİ

Fransız parlamenter aldığı cevapla büyük şaşkınlık yaşadı. Eleştiriye tahammül gösteremeyen Sonia Krimi toplantıyı terk etti.

“ŞOV YAPMAYA ÇALIŞTI”

Toplantıda açılış konuşması yapan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Fransız parlamenterin şov yapmaya çalıştığını söyledi.

Exit mobile version