Öykü Arin’e annesinden ilik nakli

2018 yılında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan 4 yaşındaki Öykü Arin’e, annesi Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu ilik nakli akşam saatlerinde gerçekleşti.

İlik naklini çok güzel bir bahçeye umut ektiğini söyleyerek anlatan anne Eylem Şen Yazıcı, ameliyata giriş ve çıkış görüntülerine sosyal medya hesabından paylaşarak duygularını dile getirdi.

BİZ KAZANACAĞIZ

Yarı uyum nakli için herhangi bir problemin çıkmaması üzerine bu akşam saatlerinde anneden alınan kök hücreler, akşam saatlerinde Öykü Arin’e nakil edildi. Annenin nakil öncesi sosyal medya hesabından “Biz kazanacağız. Haydi donör olun. Umut olun, ve asla vazgeçmeyin” diyerek şunları söyledi:

“Lösemi kaybedecek biz kazanacağız. Bugün benden alınan ilikten toplanan kök hücreler canım kızıma verildi. Yarı uyumlu nakil olduğu için periferik yöntemle yapılmadı. Genel anestezi ile kemikten ilik alındı. Şunu söylemeliyim ki ilk gözümü açtığımda ufak bir sızı hissetmiş olsam da bir kaç saat sonra eser kalmadı. Yüzde yüz uyumlu bir donör bulunsa idi, bu yöntem değil periferik yöntem uygulanacak ve kolundan damar yolundan kan alınacaktı. Çok daha basit olacaktı. Bin kere söyledim belki ama bu sefer bizzat yaşamış biri olarak yine söylüyorum. İlikten kök hücre toplama yöntemi bile bu kadar basit bir işlemken korkmak ve vazgeçmek hem komik hem de trajik. Haydi donör olun. Umut olun, ve asla vazgeçmeyin”

Nakil işleminin ardından bir paylaşım daha yapan anne Eylem Şen Yazıcı, kızı Öykü’yü güzel bir bahçeye benzeterek tohum ektiğini söyledi ve duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Akşam saatlerinde benden toplanan kök hücreler canım kızım Öykü Arin’ime nakledildi. Çok güzel bir bahçeye tohum ekildi ve 20 gün içinde filizlenip Öykü Arin’in iliklerine yerleşmesini tüm kalbimle umut ediyorum. Bu süreçte yeni kök hücrelerle Öykü Arin’in iliği arasında ilik savaşı denilebilecek bir süreç yaşanacak. Graft Versus Host ismi verilen uyumlanma ya da uyum mücadelesi sürecinde kalan JMML hücreleri varsa onların da betaraf edileceğine eminim. Ciddi risk ihtimalleri var evet ama bence onlar olmayacak. Ufak tefek sorunlarla atlatacak bence çünkü Öykü Arin çok güçlü bir aslan ve de çok güzel gözlü bir ceylan.”

Exit mobile version