Pedofili içerikler barındıran Zümrüt Apartmanı toplatılacak mı?

Pedofili bir hikayenin anlatılarak çocuk istismarına özendirilen Zümrüt Apartmanı kitabı ve yazarı Abdullah Şevki hakkında avukat Umur Yıldırım ve beraberindeki avukatlar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda çocuğun cinsel istismarı, müstehcenlik, hayasızca hareketler, kasten yaralama suçları ve re’sen tespit edilecek diğer suçlarından işlem yapılması istendi.

Yazar Abdullah Şevki’nin tutuklanması, Zümrüt Apartmanı kitabının basımın ve satışının derhal durdurulması talep edildi.

Çocuk istismarı romana konu edildi

BAŞSAVCILIK’IN YANITI BEKLENECEK

Peki bundan sonraki süreç nasıl gerçekleşecek? Zümrüt Apartmanı toplatılacak mı?

Tüm bunlar suç duyurusunun Başsavcılık’ın kararını açıklamasının ardından belli olacak. Ancak ilk olarak Başsavcılık, kitabın suç unsuru taşıyıp taşımadığı ile ilgili delil toplama ve yazarın kimliğinin tespitini yapacaktır.

Başsavcılık, kitapta suç unsuru bulursa kitabın basım ve satışının durdurulması ve toplanılması kararı verebilir. Aynı şekilde yazar hakkında da tutuklama kararı verilebilir ve kamu davası açılabilir.

KİTAP SİTELERİ SATIŞI DURDURDU

Kitabın çocuğa cinsel istismara teşvik ettiği haberinin ilk yapıldığı saatlerde kitap birçok kitap satışı yapan sitede satışdaydı.

Haberin yayılmasının ardından kitap, D&R, Babil, İdefix, Sözcü Kitap Evi gibi birçok kitap siteden kaldırıldı.

Exit mobile version