Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Gündem

Rabia Naz için Giresun’da yürüyüş yapıldı

13 Nisan 2019 - 17: 06 - Güncelleme 30 Mayıs 2019 - 02: 14
A A
Giresun'un Eynesil ilçesinde bir grup kadın, ilçede geçen yıl yaşanan olayda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz için adalet istedi.

Giresun'un Eynesil ilçesinde bir grup kadın, ilçede geçen yıl yaşanan olayda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz için adalet istedi.

Twitterda paşlaşFacebookta paylaşEmailMesaj gönder

Giresun’un ilçelerinden Eynesil’de toplanan kadın meclisleri üyeleri ile baba Şaban, anne Atika Vatan ve vatandaşlar, taşıdıkları pankart ve fotoğraflarla Rabia Naz için adalet çağrısında bulundu.

RABİA NAZ’IN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ

Baba Şaban Vatan, bugün Rabia Naz Vatan’ı defnettikleri günün yıl dönümü olduğunu söyledi.

Dün ise Rabia Naz’ın yaşama veda ettiği gün olduğunu belirten Vatan, “O mutluluk dolu 11 yaşındaki çocuk, dün arkadaşlarına gözyaşı bıraktı. Dün arkadaşları gözyaşları içindeydi. Dün arkadaşları hazırlık yapmış, mektuplar hazırlamışlar. Rabia Naz’a mektuplar yazmışlar.” ifadelerini kullandı.

“12 AYI BANA ZEHİR ETTİNİZ”

“11 yaşındaki çocuğun arkasını arayan babasına 12 ayı zehir ettiniz.” diyen Vatan, şöyle devam etti:

“Ardından bu kişiye akıl hastası mührü vurdurdunuz. Yazıktır. Ben bunu kabul etmiyorum. Önce o mührü kendinize vurdurun. Düşünebiliyor musunuz, 12 ay bir baba uyku uyumadı. Acaba bir baba olarak kaç ay dayanabilirsiniz bir çocuğunuzun rahatsızlığına? Bir ay, iki ay dayanabilir misiniz?”

Giresun’un Eynesil ilçesinde bir grup kadın, ilçede geçen yıl yaşanan olayda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili ailesinin de katılımıyla basın açıklaması yaptı. ( Ahmet Ceylan – Anadolu Ajansı )

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) soruşturmadaki inceleme kararına değinen Vatan, “Dün HSK’nin teftiş çıkartması bizim için önemli bir durumdur. Evet, biz aylarca bu durumun mücadelesini vermeye çalıştık. Geç de olsa bir adım atılması, bir vatandaş olarak devletimizin bize sahip çıkma elini attığını hissetmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün Rabia Naz ile ilgili açıklamalarına da değinen Vatan, “Sayın Adalet Bakanımız dün güzel adımlar attı. Yazmış olduğu, sosyal medyaya bildirmiş olduğu yayınlarını okuduk, memnuniyet duyduk. Temennimiz inşallah Rabia Naz’ın arkasındaki faillerini bana getirirler.” değerlendirmesinde bulundu.

“11 YAŞINDAKİ ÇOCUK NEDEN İNTİHAR ETSİN?”

“11 yaşındaki çocuk niye intihar etsin?” diye soran Vatan, şunları kaydetti:

“Bu çocuğun annesi mi öldü? Bu çocuğun babası mı öldü? Hani, çocuk fikriyle, ‘Annem gitti de ben de ona gideyim’ düşüncesi mi var? O çocuğun annesinin yanından ayrılma mesafesi, ev mesafesi 700 metre neredeyse. 700 metre boyunca bu çocuk kameralarda görünüyor. Tek başına sakin sakin gidiyor. ‘Terastan aşağı atlıyor’ deniliyor. Siz bu zihniyetle, bu düşünceyle kendinizi gidin oradan aşağı atın, bakalım sonuç ne oluyor? Bakalım siz nasıl bir halde oluyorsunuz? 4,30’luk verandayı nasıl aşacaksınız?”

Giresun’un Eynesil ilçesinde bir grup kadın, ilçede geçen yıl yaşanan olayda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili ailesinin de katılımıyla basın açıklaması yaptı. Baba Şaban Vatan (sağda) anne Atika Vatan (solda) ile açıklama yaptı. ( Ahmet Ceylan – Anadolu Ajansı )

Sivil toplum kuruluşları, yardımcı olmak isteyenler ve devletin yönetici kesimiyle bir çatı olduklarını vurgulayan Vatan, “Hepimiz beraber bir çatı olduk, hepimiz beraber adalet arıyoruz. Hepimiz beraber bir sonuca gitmek istiyoruz. Hangi olayda böyle bir durum olmuştu? Herkes tek yumruk oldu, herkes sonuç istiyor. Sabırla istiyor ve lütfen sayın yetkililerimiz, bunun bir an önce faillerini istiyoruz.” dedi.

Şaban Vatan, ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edilmesi kararıyla ilgili de “aile şikayeti” üzerine böyle bir durumun söz konusu olduğunu bildirerek, şikayette bulunan kardeşi Muhammet Vatan’ın menfaati ve çıkarı doğrultusunda birtakım yerlerle iş birliği yapmış olabileceğini savundu.

“RABİA NAZ İÇİN BANA DA HESAP SORULSUN”

“Kızımın davasında, kızımın adaletinde eğer benim dahi şu kadar bir suçum varsa bana hesabı sorulsun” diyen Vatan, tek isteğinin kızının ölüm nedeninin ortaya çıkması olduğunu sözlerine ekledi.

Benzer Haberler

Mehmet Kaya “Nijer’in de Umudu Erdoğan”
Gündem

Mehmet Kaya “Nijer’in de Umudu Erdoğan”

Mustafa Kavruklar’a Ak Parti rozetini Yıldırım taktı
Gündem

Mustafa Kavruklar’a Ak Parti rozetini Yıldırım taktı

Atıf Özbey “Milli Görüşçüler Ayrılıyor”
Gündem

Atıf Özbey “Milli Görüşçüler Ayrılıyor”

Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplanıyor
Gündem

Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplanıyor

Pençe Yıldırım Operasyonu'nun ikmal faaliyetleri sırasında bir asker şehit oldu
Gündem

Pençe Yıldırım Operasyonu’nun ikmal faaliyetleri sırasında bir asker şehit oldu

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Katar Kızılayı Derneği Gazze Merkezi'ni bombalamasını şiddetle kınadı
Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Katar Kızılayı Derneği Gazze Merkezi’ni bombalamasını şiddetle kınadı

Uçmakdere’de Renkli Uçurtmalar Gökyüzüyle Buluştu!

Uçmakdere’de Renkli Uçurtmalar Gökyüzüyle Buluştu!

Bayrampaşa Belediyesi YKS Desteği Sağlıyor

Bayrampaşa Belediyesi YKS Desteği Sağlıyor

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Çekmeköy Belediyesi’nden Üreticiden Çocuklara Fındık

Çekmeköy Belediyesi’nden Üreticiden Çocuklara Fındık

Atıf Özbey “Milli Görüşçüler Ayrılıyor”

Atıf Özbey “Milli Görüşçüler Ayrılıyor”

sadecehaber_logo

“Yeni nesil tarafsız habercilik” 

  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram

Copyright © 2023 Sadece Haber  Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

“Yeni nesil tarafsız habercilik”

sadecehaber_logo

Copyright © 2023 

Sadece Haber Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Startup
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Emlak
  • Sağlık
  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram Rss

Sadecehaber.com içerisinde yayınlanan haber içeriklerinin ve görsellerinin izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz

Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  • Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim

© 2020 Sadece Haber