Süleyman Soylu: İstifa etmeyen namerttir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV’de yayınlanan “Enine Boyuna” programına bağlandı.

Programda, Büyükçekmece’de seçmen kaydırmasına ilişkin yürütülen soruşturmaya yönelik polisin haneleri gezerek, vatandaşlara hangi partiye oy verdiğini sorduğu iddiaları tartışılıyordu.

CHP’li Gürsel Tekin’in de aralarında bulunduğu konukların iddialarına yanıt vermek üzere canlı yayına bağlanan Bakan Soylu, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

Bakan Soylu, Büyükçekmece’de idari ve adli tahkikakat olduğunu belirterek, “Ben de iki üç gündür bu tartışmaları takip ediyorum. Böyle bir şeyin olabilmesinin bir akıl tutulması olduğunu düşünüyorum. Bir polisimiz veya jandarma görevlimiz gidip ‘Hangi partiye oy veriyorsunuz?’ diye sormaz. Çünkü görevi o değil. Hem yükümlülüğü yok hem de böyle bir alışkanlığı yok zaten.” şeklinde açıklamada bulundu.

“BİRAZ VE VİCDAN”

Büyükçekmece’deki idari ve adli tahkikata işaret eden Soylu, “Bu olayı yapanın hiç kusuru, günahı yok mu? Kusur ve günah orada sadece bu görevi alan ve gerçekleştirmeye çalışan polis kardeşlerimizin mi? Biraz insaf ve vicdan. Eğer siyasette birisi bir hata yapıyorsa, birisi kazanmak için bütün ilçeleri alt üst etmişse bizim yapmamız gereken partisine bakmadan ona karşı topyekün cephe alabilmek. ‘Bu yanlış yapılmıştır.’ diyebilmek” şeklinde konuştu.

“AÇIK ÇEK VERİYORUM”

Kolluk kuvvetleri olarak seçimin güvenliğini sağlamaktan sorumlu olduklarının altını çizen Soylu, “Bu kadar başarılı bir şekilde seçim güvenliğini sağlayan, YSK ile koordineli bir şekilde yürüten bu konuda en hafif bir görev taşmasını gerçekleştirmeyen böyle bir kurum hakkında kimin hangi oy tercihini kullandığı sorması iddialarına ve bu iddiaların bir siyasetçi tarafından ortaya atılmasına üzüldüğünü” söyledi.

SÜLEYMAN SOYLU: İSTİFA ETMEYEN NAMERTTİR

Çok üzüldüğünü yineleyen Bakan Soylu, kolluk kuvvetlerinin vatandaşlara böyle bir sorusu olduğunun ispat edilmesi durumunda istifa edeceğini açıkladı. “Açık çek veriyorum” diyen Soylu, istifasına sevinecek çok kişinin olduğunu da belirtti.

Exit mobile version