Karamollaoğlu’nun pasaportunun iptal edildiği iddiasına Nüfus’tan yanıt

Karamollaoğlu

Karamollaoğlu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ‘İsmimin başına terör ifadesi eklenerek pasaportum iptal edildi’ şeklinde bir iddiada bulundu.

Karamollaoğlu, pasaportunun iptal edildiğini Halk TV’de katıldığı programda açıkladı. Bir süre önce yurt dışında çıkmak için pasaportunu yenilemek üzere nüfus müdürlüğüne gittiğini ancak kendisine pasaport verilmediğini söyleyen Karamollaoğlu gerekçe olarak isminin terörle iltisaklı isimler arasında göründüğünün belirtildiğini ifade etti.

Karamollaoğlu’nun açıklaması üzerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıklaması üzerine Saadet Partisi açıklama yapmak zorunda kaldı.

SP’den yapılan yazılı açıklamada, Karamollaoğlu’nun programda dikkat çekmek istediği konunun pasaportun iptali değil bir siyasi parti genel başkanının ve cumhurbaşkanı adayının güvenlik soruşturması kaydına “terör” ifadesinin yerleştirilmiş olması olduğu ifade edildi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

Temel Karamollaoğlu 1941 yılı, Kahramanmaraş doğumlu Türk siyasetçi.  16, 20 ve 21. dönemlerde milletvekilliği, 1989-1995 yılları arasında Sivas Belediye Başkanlığı, özel sektörde ve kamu kesiminde üst düzey yöneticilik yaptı. Türkiye’nin en çalkantılı dönemlerinde bürokraside ve siyaset dünyasında aktif olarak çalıştı; 1971 muhtırasını, 1980 askeri darbesini ve 1997 post-modern darbe dönemini yaşadı. Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi yönetimlerinde bulundu. 1968 yılından vefatına kadar 45 yıl Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma ekibinde yer aldı. Türkiye’nin güçlü ve bağımsız bir ülke olması için maddi ve manevi kalkınmanın bir arada yürütülmesi gerektiğini savunan Karamollaoğlu, 30 Ekim 2016 tarihinde Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi. 

Exit mobile version