Töre cinayeti işleyen baba ve ağabey tutuklandı

Yahya Keblawi

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 5 Şubat tarihinde meydana gelen olayda 20 yaşındaki genç kız 3. kattan aşağıya atlayarak intihar etti. Şüpheli ölüm sonrasında olay yerine gelen ekipler Siwar Keblawi’nin düştüğü yerde olmadığını eve taşındığını belirtti.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Polis ekipleri evde yaptıkları incelemelerde genç kızın odasının kapısının kırık olduğunu ve öldüğünde boğazında morluklar bulunduğunu tespit etti. Cinayetten şüphelenen ekipler, olayın yaşandığı sitenin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

NAMUS MESELESİ

Görüntülerde genç kızın 2 kişi tarafından taşındığı görülüyor. Ekipler Zekerya Keblawi’yi ve Yahya Keblawi’yi gözaltına aldı. Baba Zekerya Keblawi emniyete verdiği ifadede kızının iki defa nişanlandığını ilişkileri sebebi ile namus meselesi sebebiyle namus meselesi haline geldiğini tartışmaların başladığını bu yüzden de İsrail’den Türkiye’ye taşınmak zorunda kaldıklarını söyledi.

DÜŞEN GENÇ KIZI EVE TAŞIDILAR

Oğlu Yahya Keblawi’nin olayın yaşandığı gece ziyarete geldiğini söyleyen baba, oğlu ile kızının tartıştığını ve kızın korkarak kendisini 3. kattan aşağıya attığını söyledi. Düşen kızını eve taşıdıklarını söyleyen baba oğlunun kızını boğarak öldürdüğünü söyledi.

BABA VE OĞUL CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Zekerya Keblawi’nin verdiği ifadenin ardından harekete geçen ekipler ağabeyin kaçma ihtimali üzerine Sabiha Gökçen Havalimanı etrafındaki otelleri didik didik aradı. Çalışmalar sonucunda Yahya Keblawi yakalanarak gözaltına alındı. İfadesi alınan Yahya Keblawi adliyeye sevk edildi sonrasında da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İDDİANAMELER HAZIRLANDI

Kız kardeşi ve alt soyu tasarlayarak öldürmek suçundan tutuklanan baba ve oğul hakkında hazırlanan iddianamede genç kızın balkondan kendisinin mi atladığı yoksa başkasının mı attığı tespit edilemedi. Balkondan atlayana genç kızı eve taşıdıkları, sağlık ekiplerine haber vermedikleri ve ağabey Yahya Seblavi’nin İsrail’e dönmek için uçak bileti almasıyla şahısların genç kızı öldürdüğü tespit edildi.

Baba Zekerya Keblawi, yabancı oldukları için panik yaptığını ve bu yüzden genç kızı eve taşıdıklarını söyledi ve kendisine yapılan suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

KENDİ ÜLKESİNE GÖTÜRMEK İÇİN GELMİŞ

Ağabey ise ifadesinde genç kızı kendisinin öldürmediğini pencereden kendisinin atladığını ve defin işlemleri için İsrail’e gitmek üzere olduğunu ifade etti. Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olarak yargılanan baba ve ağabey delillerle işledikleri suç sebebi ile cezalandırılmaları istenildi.

 

 

Exit mobile version