ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik olası operasyonu ve güvenli bölge planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu sabah ABD askerlerinin çekilmeye başlamasının ardından Twitter’dan açıklama yapan Trump “ABD’nin sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilme vakti geldi” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’de IŞİD ile savaşmak için kalması gerekenden daha uzun bir süre bulunduğunu belirterek bundan sonra Suriye’deki durumla Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtlerin başa çıkması gerektiğini belirtti.
The United States was supposed to be in Syria for 30 days, that was many years ago. We stayed and got deeper and deeper into battle with no aim in sight. When I arrived in Washington, ISIS was running rampant in the area. We quickly defeated 100% of the ISIS Caliphate,…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 7, 2019
ABD IŞİD militanlarını yüksek bedele rağmen hapiste tutmayacak
Trump, ABD’nin ‘IŞİD’i yüzde 100 yenilgiye uğrattığını’, özellikle Avrupa’dan gelen IŞİD militanlarını Avrupa’nın geri almak istemediğini, ancak ABD’nin de artık IŞİD militanlarına ödediği yüksek bedele rağmen hapiste tutamayacağını söyledi.

Sonu gelmeyen saçma savaşlardan çekilme vakti
Trump, aynı zamanda, “Kürtler bizimle savaştı ama bunun için para ve ekipman desteği aldılar. Türkiye ile on yıllardır savaşıyorlar, ben bu savaşı üç yıl boyunca geciktirmeye çalıştım ama artık bizim için bu çoğunluğu aşiret mücadeleleri olan sonu gelmeyen saçma savaşlardan geri çekilme ve askerlerimizi eve getirmenin vakti geldi” dedi.