Yeni nesil Supra yeniden yola çıkıyor

toyota

Spor otomobiller arsında bir fenomen olan GR Supra Toyota, tamamen yenilenmiş olarak yollara çıkacak.

GR Supra, öne yerleştirilen 6 silindirli motor ve arkadan itişle iyi bir sürüş deneyimi vadediyor. Toyota’nın “Safkan bir spor otomobil” olarak adlandırdığı GR Supra, önceki spor modalleri ve orijinal 2000GT’nin genetiğini taşıyor.

GAZOO RACİNG’İN GELİŞTİRDİ İLK GR MODELİ

Güçlü, çevik, sağlam yol tutuşunun yanı sıra ağırlık merkezinin hafifliği, aks mesafesinin kısalığı, iz açıklığındaki genişlik ile dikkat çekiyor. Ağırlığındaki hafifliğin gövde sertliğiyle dengelenen araç Toyota’nın başarılı yarış takımı GAZOO Racing tarafından geliştirilen ilk uluslararası GR modeli.

Toyota Başkanı Akio Toyoda’nın geçtiğimiz yıllarda daha çarpıcı araçlar üreteceği yönündeki açıklaması üzerine Supra’ya daha büyük bir önem verilerdi. Aracın testlerini Toyoda bizzat kendisini gerçekleştirdi.

GR Supra, uzun kaputu, kompakt gövdesi, tavanındaki çift bombe ve geçmiş model Supra’ların ön ve arka tasarımından izler taşıyor. GR Supra ayrıca, arka kanat ve engre spoyler ile de dikkat çekiyor.

ALTIN ORANLA TASARLANDI

GR Supra, aerodinamik ve ön arka ağırlık dengesi dikkate alınarak 1,55’lik “altın oran” ile tasarlandı. Ön tasarımı 4. nesil Supra’dan esinlenilse de motoru soğutmak için büyük hava girişleri sağlayan ön ızgara tasarıma farklılık katıyor.

Geriye doğru eğimli kabin sportif bir havayı artırıyor. GR Supra’da Avrupa standartlarında hafif ve yüksek sertlikte 19″ alaşım jantlar kullanılıyor.

Toyota GR Supra’nın iç tasarımda ise kokpit enerjisi hakim. Sürücüyü bir maceraya sürükleyen kabin, bildiğimiz GT stilini, ultra modern özelliklerle kombinliyor.

Daha iyi bir sürüş deneyimi ve heyecanı için tek koltuklu yarış otomobillerinden esinlenilen bir oturma dizaynına sahip olan GR Supra, alçak, ince ve yatay tasarımı ile görüş açısını genişletiyor.

KOKPİT HAVASINDA İÇ KABİN

Tüm verilerin yanıstıldığı gösterge paneli, yüksek çözünürlükte ve 8,8″ boyutunda. Supra’nın iç kaplamalarında ise yine yarış araçlarından esinlenildiği dikkat çekiyor. Deri veya Alcanta kaplı koltuklar ile kusursuz destek ve rahatlık sağlanıyor.

Çift salyangozlu turbo beslemeli 6 silindirli, 3,0 litrelik motor saf bir sürüş deneyimi sunuyor. 340 HP ve 500 Nm tork güç üreten ünite, sekiz ileri otomatik şanzımanla geliyor. Maksimum çekiş sağlayan kalkış kontrol özelliğine sahip olan GR Supra, 4,3 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor.

Elektronik kontrol ünitesi, direksiyon, gaz pedalı, fren basıncı, motor ve lastik hızı ile yalpa oranını sürekli olarak gözlemliyor. Tekerlekler arasındaki tork farkı kesintisiz olarak kontrol altında tutuluyor. Böylece virajlarda daha yüksek denge ve maksimum çekiş sağlanıyor.

STANDARTLAR CAZİP

GR Supra, sportif bir fren sistemine sahip. Bu sistem kırmızı alüminyum Brembo kaliperli, ayrıca kurutma ve anti-ısınma fonksiyonları da içeriyor.

GR Supra’da, aktif viraj asistanı, ABS, fren asistanı, araç denge kontrolü, çekiş kontrolü ve yokuş kalkış asistanının standart olarak sunulması dikkat çekiyor.

İLK 900 MÜŞTERİYE ÖZEL AVANTAJLAR

Bu yıl içinde satışı tamamlanan 900 aracı teslim etmeye hazırlanan Toyota’nın kapısında 2020 yılı için ise 2 bin kişi sıra bekliyor. İlk sipariş veren 900 müşteri, Supra 900 Kulübü ile özel ayrıcalıklara sahip olacak.

Bu kulüp üyeleri, 1’den 900’e kadar kendilerine ait bir üye numarasına sahip olarak otomobilleri ile ilgili bir dizi özel deneyim etkinliğine davet edilecek

Bunlardan bazıları Supra’nın da yer alacağı Nürburgring 24 Saat yarışı ve Goodwood Hız Festivali.

Exit mobile version