Yıldırım ve İmamoğlu’nun ortak yayın kanalı muamması

yıldırım-ve-imamoğlu

31 Mart’ta gerçekleşen Yerel Seçimlerin ardından itirazlar sonucunda Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iptal kararı verdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı seçimlerine az bir zaman kaldı.

Adaylar tüm hızıyla seçim çalışmalarına devam ediyor. Seçime Ak Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’ndan Binali Yıldırım, CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı’ndan Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi’nden Necdet Gökçınar, Vatan Partisi’nden ise Mustafa İlker Yücel giriyor. Bağımsız adayların da yarıştığı seçimlerde 31 Mart seçimlerinde çok yakın fark alan Yıldırım ve İmamoğlu öne çıkıyor.

TRT HABER İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde Habertürk’ten Didem Arslan’ın ortak canlı yayın teklifine sıcak bakan Yıldırım ve İmamoğlu, partiler arası görüşmelerin ardından ortak canlı yayına çıkma kararı aldı.

Bayram ertesinde yapılacağı beklenen ortak canlı yayının bayramın bitmesiyle netlik kazanması bekleniyordu. Nitekim kulislerden yayının TRT ekranların da olacağı iddiaları yansıdı. İddiaya göre, tek bir moderatör tarafından yönetilecek ve yalnızca iki adayın katılacağı yayın, TRT Haber’den yayınlanacak.

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANINDAN YALANLAMA

Öte yandan, İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun, Halk TV’ye verdiği demeçte, yayının TRT’de olacağına yönelik herhangi bir karar alınmadığını ve bundan kendisinin de İmamoğlu’nun da haberi olmadığını söyledi.

Exit mobile version