YSK seçime 3 gün kala güvenlik önlemlerini tamamladı

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, seçime sayılı günler kala açıklamalarda bulundu. Güven, 3 gün kalan 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için bütün güvenlik önlemlerini aldıklarını açıkladı.

Güven, seçim için en önemli konunun oy verilen sandıklardaki ıslak imzalı tutanakları olduğunu söyledi. Fiziki güvenlikleri aldıklarını belirten Güven seçimin kendi güvenliği ile ilgili de önlemleri aldıklarını kaydetti.

SADİ GÜVEN: DÜNYADA İLK BİZ YAPIYORUZ

Seçimleri yapanın ve yarışanın siyasi partiler olduğunu aktaran Güven, sandık görevlisi olan yedi kişiden memur ve başkan olan iki görevli hariç 5 kişinin son yapılan genel seçimde en yüksek oyu alan siyasi partilerin temsilcileri olduğunu söyledi.

Bu kişilerin sandık başında görevli olduğunu söyleyen Güven, görevlilerden aldıkları tutanaklara göre kesin seçim sonuçlarını  belirlediklerini ve bunu dünyada ilk bizim yaptığımızı kaydetti.

SADİ GÜVEN: SAYIM DÖKÜMLERİNİ SİYASİ PARTİLER YAPIYOR

Bu zamana kadar yapılan seçimlerde tekrar oy kullanma, fazla oy kullanma gibi bir durumla karşılaşmadıklarını ve böyle bir itiraz almadıklarını söyleyen Güven, sandıktaki sayım dökümlerinin siyasi partilerce yapıldığını aktardı.

Bu dökümlerin halka sunulduğunu belirten Güven, 2014’ten itibaren oy kullandıkları seçimlerde sonuçları ıslak imzalı olarak görmek isteyen vatandaşın ‘ysk.gov.tr’ adresini ziyaret etmesini söyledi.

Exit mobile version