Şarkıcı Ege davayı kazandı mı? Yunan şarkıcı bestesini çalmıştı işte o dava da karar belli oldu

Şarkıcı Ege davayı kazandı mı? Yunan şarkıcı bestesini çalmıştı işte o dava da karar belli oldu! Ege 'Yaz Aşkım' şarkısını kullanan Yunan şarkıcıya tazminat davası açmıştı. Davayı 2013'te açmasına rağmen 8 yıl sonra kazandı ama enteresan olaylar Ege'nin peşini bırakmadı. Detaylar haberimizde!

Şarkıcı Ege davayı kazandı mı? Yunan şarkıcı bestesini çalmıştı işte o dava da karar belli oldu! Ege ‘Yaz Aşkım’ şarkısını kullanan Yunan şarkıcıya tazminat davası açmıştı. Davayı 2013’te açmasına rağmen 8 yıl sonra kazandı ama enteresan olaylar Ege’nin peşini bırakmadı. Detaylar haberimizde!

Şarkıcı Ege davayı kazandı mı?

Ege lakaplı şarkıcının gerçek adı Levent Ak, 15 Aralık 1969 tarihinde İzmir, Bornova’da dünyaya geldi. Aynı zamanda Ege, Türk pop ve Latin müziği sanatçısıdır.

Müziğe 1987 yılında Maria Rita Epik Özel Müzik Okulu’nda klavyeli çalgılar bölümü öğrencisi olarak başlayan Ege, ağabeyinin hediye ettiği gitarla müzik hayatına farklı bir yön çizdi; bestecilik konusunda yeteneğini fark eden Maria Rita Epik, özellikle bu konuda gelişmesi için üzerine eğildi.

Çeyrek asırlık müzik kariyerine “Yaz Aşkım, Delice Bir Sevda, Hurma Gözlüm, Sevildiğini Bil Yeter” gibi unutulmaz şarkılar, 8 albüm, 30’dan fazla ülkede konser ve besteleri 10 farklı dilde yorumlanmış bir sanatçı olma kimliğini sığdıran Ege, farklı ses rengi ve şarkı tarzı ile Türkiye’deki Akdeniz müziğinin mimarı oldu.

Türkiye dışına da namını saldığı ortada. Ege, Yaz Aşkım şarkısını kullanan Yunan besteci Giorgos’a, 2013’te dava açmıştı. 8 yıl sonra davayı kazandı ama istediği 300 bin Euro verilmedi. “Hem kazandım hem tazminat alamadım. Böyle çarpık karar olur mu?” diyen Ege temyize gitti.

Ege Yaz Aşkım şarkısı

Exit mobile version