Ayşe Begüm Onbaşı altın nöbetinde

ayşe begüm onbaşı

Portekiz'in Cantanhede şehrinde düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Kupası'nda ilk kez yarıştığı büyükler kategorisinde altın madalya kazanan milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı (fotoğrafta), çalışmalarına ara vermeden gelecek ay Bakü'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor. ( İbrahim Kahrıman - Anadolu Ajansı )

Portekiz’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Kupası’nda ilk kez büyükler kategorisinde yarışan ve altın madalyayı boynuna takan Ayşe Begüm Onbaşı, çalışmalarına ara vermiyor ve şimdi de gelecek ay Bakü’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Büyük çoğunluğu altın olmak üzere 100’den fazla madalyası bulunan ve 18 yaşını bu yıl dolduran Ayşe Begüm Onbaşı, büyükler kategorisine yeni geçtiğini kaydedip şu ifadeleri kullandı:

“Bu senenin en önemli yanı büyükler kategorisi. Bu kategori daha öncesinde biraz daha farklı işliyor, dünya ve Avrupa şampiyonalarına daha fazla katılma olanağımız oluyor. Bunun dışında rakiplerim değişti ve kesinlikle seviye de arttı. Bundan dolayı bir heyecanım vardı.”

ASLINDA BEKLEMİYORDUM

“Bu kategoriye Portekiz’de güzel bir başlangıç yaptım. Yarışmaya çok temiz bir şekilde yarışmak hedefiyle gittim. Temiz bir şekilde yarışıp altın madalyaya uzandım. Aslında çok beklediğim bir şey değildi. Bunun için antrenörlerimizle beraber çok fazla çalıştım. Sonucunda altın madalyaya ulaşmak beni çok mutlu etti.”


ÜNİVERSİTE SINAVIM VAR

“Ailem ve arkadaşlarım motivasyonumu yüksekte tutmama yardımcı oluyorlar. Onun haricinde Akhisar Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisiyim. Bu sene üniversite sınavım var. Buna rağmen hem sporuma hem de okuldaki derslerime yüklenmem gerekiyor. İkisini bir arada sporun bana kattığı disiplinle yönetiyorum.”

Mayısta Bakü’de organize edilecek Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığını kaydeden Ayşe Begüm Onbaşı sözlerine şöyle devam etti:

HEDEFLER YİNE YÜKSEK

“Oraya hem tek kadınlar kategorisinde hem de Mehmet Ercoş ile çiftler kategorisinde katılacağım. Bu şampiyona için Portekiz’deki şampiyona öncesinde yaptığımız yüksek motivasyonlu ve yüksek tempolu o çalışmamızı sürdürüyoruz. Yine hedeflerimiz çok yüksek, ilk hedefimiz finale kalmak, sonrasında derece ve altın madalya.” 

Exit mobile version