Bafetimbi Gomis: Her şey daha güzel olacak

Galatasaray’ın eski yıldızı Bafetimbi Gomis, Galatasaray ve Sarı-Kırmızılı taraftarlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın eski golcüsü Bafetimbi Gomis, verdiği özel röportajda sarı kırmızı taraftarların kendisine verdiği destekten övgüyle söz etti.

Gomis, RMC Sport‘a verdiği demeçte, kariyeri boyunca maruz kaldığı ırkçı saldırılar hakkında, “Futbol, toplumumuzun bir yansımasıdır ki burada ırkçılığın yeri yoktur. Biz beyaz, siyahi ya da Arap olabiliriz. Onlara en iyi cevap sahada oyunumu ortaya koymak, golümü atmak ve onların gözünün içine bakarak siyahi olduğumu ve bundan gurur duyduğumu, her şeyden önce bir insan olduğumu göstermektir. Galatasaray‘da ise tüm taraftarların beni desteklediğini hissettim. Arkamda bir sürü insan vardı. Taraftarlar benim maskemi takarak bana olan sevgisini ve desteğini gösterdi” ifadelerini kullandı.

Gomis: Fatih Terim ile hala çok iyiyiz

Galatasaray’da geçirdiği dönemin kendisi açısından büyük bir tecrübe olduğunu söyleyen Senegalli yıldız, “Galatasaray ve Fatih Terim ile hala çok iyi ilişkilerimiz var. Galatasaray, Fransız kültürü de olan da bir takım, bu yüzden bizim adımıza uyum sorunu olmuyor. Galatasaray – Fenerbahçe derbisi Saint Etienne – Lyon derbisinden çok daha büyük bir maç, farklı bir seviye” dedi.

Gomis açıklamasının devamında ise şöyle konuştu:

“Galatasaray, 30 milyon taraftarı olan bir kulüp. Orada yaşadıklarımı her futbolcunun bir gün gidip yaşamasını isterim. Falcao ile transferden önce bir görüşmemiz oldu. Galatasaray sezona biraz tutuk başladı fakat her şey daha iyi olacak.”

Fransız golcü, formasını giydiği Suudi Arabistan ekibi Al Hilal’de bu sezon çıktığı 6 maçta 4 gol, 1 asistlik performans gösterdi.

Exit mobile version