Fenerbahçe’nin efsane ismi Can Bartu hayatını kaybetti

Türk futbolunun kilometre taşlarından, Fenerbahçe’nin efsane ismi Can Bartu yaşamını yitirdi.

Can Bartu, ardında derin izler bıraktı

Can Bartu’nun ölümü Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesi Cenk Başak tarafından Twitter’dan duyuruldu. Başak, “Büyük Fenerbahçeli Sinyor Can Bartu mekanın cennet olsun????seni hiç unutmayacağız??” dedi.

Futbolu çok iyi bilen bir isim olan Can Bartu’yu İtalyanlar Sinyor Bartu olarak tanımlıyordu.

CAN BARTU KİMDİR?

31 Ocak 1936 tarihinde İstanbul’da doğan Can Bartu 83 yaşında yaşamını yitirdi. Fenerbahçe ve Türk spor dünyasının efsane isimlerinden olan Can Bartu, İtalyanlar tarafından Sinyor Bartu olarak ifade ediliyordu. Spor kariyerine Fenerbahçe ile adım atan Bartu, ilk olarak basketbol ardından futbola yöneldi. Fenerbahçe’de futbol oynayan Bartu, Milli Takımımızın formasını hem basketbol hem de futbolda giyen ilk ve tek sporcu oldu. Bartu, 1961’de İtalya’nın güçlü ekiplerinden Fiorentina’ya transfer oldu. Ardından 1962’de Venezia, 1964’te de Lazio takımlarında forma giydi.

1970 YILINDA FUTBOLU BIRAKTI

Türk futbolunun sembol isimlerinden olan Bartu, 1970’te futbola veda etti. 1969 yılında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında efsane Galatasaraylı futbolcu Metin Oktay sahaya Fenerbahçe formasıyla, Can Bartu ise Galatasaray formasıyla çıkmıştı.

Exit mobile version