Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Teknoloji

Kadın cinayetlerinin önüne geçmek için yeni buluş!

20 Ocak 2020 - 13: 32
A A
Kadın cinayetlerinin önüne geçmek için yeni buluş!
Twitterda paşlaşFacebookta paylaşEmailMesaj gönder

Devletin mevcut uygulamasında mahkeme kararı ile şüphelilere takılan elektronik kelepçe, yasaklı kişiye yaklaşıldığında polise uyarı gönderiyor. Daha önce ilginç keşifleri bulunan Mustafa Yiğit, cezaevinde yattığı sırada artan kadın cinayetleri haberlerinden etkilenerek, kadına yönelik şiddeti azaltmak için bir keşif yapmayı düşündü. Elektronik kelepçeyi geliştiren Yiğit, ona şok dalga akım verme özelliği ekledi. Mustafa Yiğit’in geliştirdiği sistem ile şüpheli, yasaklı kişiye yaklaşınca elektronik kelepçe elektro şok veriyor. Bu sayede kişi, mağdurun yakına bile yaklaşamıyor. Yeni sistemde istenen mesafe ayarı da yapılabiliyor.

‘Yasaklı kişilerin kişiye yaklaşmasını önlemek istiyoruz’

Yaptığı keşifle kadın cinayetlerinin önüne geçmeyi planladığını ifade eden Mustafa Yiğit, keşfinin FM frekanslarıyla çalıştığını ve istenilen mesafeye göre ayarlanabileceğini söyledi. Yiğit, “Elektronik kelepçe zaten uygulanıyor. Biz bu sisteme şok ekleyerek, yasaklı kişilerin diğer kişiye yaklaşmasını önlemek istiyoruz. Böylece hem saldırganın suç işlemesinin önüne geçilecek hem de diğer tarafın zarar görmesi engellenecek” dedi.

Geliştirdiği sistemin amacının suçu önlemek olduğunu kaydeden Yiğit, “Geliştirdiğimiz sistemle, yasaklı kişinin yaklaşmaması gereken mesafe ayarlanır, 100-200 metreye kadar belirlenebilir. Şoku yiyen kişi, böylece kadına gidip de eylemini gerçekleştiremez, geri adam atmak zorunda kalır. Temel amacımız, suçu işlenmeden engellemektir” diye konuştu.

‘Suçların engellenmesi için teknolojiyi kullanabiliriz’

Cezaevinde yatığı dönemde kadına yönelik şiddet haberlerinden etkilendiğini ve şiddetin önüne geçmek için bu keşfi yaptığını vurgulayan Yiğit, “Benim bu keşiflerden bir ticari beklentim yok. Amacımız insanlığa faydalı olacak işler yapmak. Daha önce yaptığımız projeler geliştirilip, dünyada ödüller de aldı. Kadınlar ölmesin diye böyle bir şey düşündük. Bu sadece kadınlar için değil, şiddet gören erkekler için de kullanılabilir. Bazı suçların engellenmesi için teknolojiyi de kullanabiliriz. Cezaevinde yatarken, sürekli kadına yönelik şiddet haberleri görüyordum. Türkiye bu olaylara büyük tepkiler veriyordu. Ne yapabilirim diye düşündüm ve kafamda bu keşfimi tasarladım. Çıkınca da uygulamaya koydum. Denemeleri de bugün yaptık ve başarılı olduk. Yapılan keşif, devletin uyguladığın elektronik kelepçe sistemi ile aynı sadece şok eklenecek. Umarım kadına yönelik şiddetin azalması için geliştirilip, hayata konulur” diye konuştu.

Yapılan keşfi olumlu bulan vatandaşlar ise kadına yönelik şiddetin azaltılması için ortaya konulan bütün fikirlerin dikkate alınması gerektiğini belirttiler.

Benzer Haberler

Dijital birliğin robot askeri Barkan göreve hazırlanıyor
Teknoloji

Dijital birliğin robot askeri Barkan göreve hazırlanıyor

BiP’in ‘Acil Durum Butonu’ hayata bağlıyor
Teknoloji

BiP’in ‘Acil Durum Butonu’ hayata bağlıyor

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: Türkiye'yi uzay alanında birinci lige çıkartacağız
Teknoloji

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı: Türkiye’yi uzay alanında birinci lige çıkartacağız

Türkiye'nin ilk silahlı deniz aracı ULAQ, Mavi Vatan ile buluştu
Teknoloji

Türkiye’nin ilk silahlı deniz aracı ULAQ, Mavi Vatan ile buluştu

Bakan Varank: Türkiye'yi nükleer teknolojilerde de üreten ülke haline getirmek için çalışıyoruz
Teknoloji

Varank: Nükleer teknolojilerde de üreten ülke olmak için çalışıyoruz

Kişisel Verileri Koruma Kurulu WhatsApp'ın 'zorunlu güncelleme' kararını ele alacak
Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurulu WhatsApp’ın kararını ele alacak

Seçim haftasına girerken dolar/TL yükselişte

Seçim haftasına girerken dolar/TL yükselişte

Türkiye, Almanya’ya en çok doğrudan yatırım yapan 5’inci ülke oldu

Türkiye, Almanya’ya en çok doğrudan yatırım yapan 5’inci ülke oldu

Sancaktepe Belediyesi, Konteyner Kent Kuruyor

Çekmeköy Belediyesi 100. Yıl Kütüphanesi Açıldı

Çekmeköy Belediyesi 100. Yıl Kütüphanesi Açıldı

İlk kez sinema perdesinde: Sefo, Köstebekgiller film kadrosuna katıldı!

İlk kez sinema perdesinde: Sefo, Köstebekgiller film kadrosuna katıldı!

sadecehaber_logo

“Yeni nesil tarafsız habercilik” 

  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram

Copyright © 2023 Sadece Haber  Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

“Yeni nesil tarafsız habercilik”

sadecehaber_logo

Copyright © 2023 

Sadece Haber Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Startup
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Emlak
  • Sağlık
  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram Rss

Sadecehaber.com içerisinde yayınlanan haber içeriklerinin ve görsellerinin izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz

Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  • Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim

© 2020 Sadece Haber