Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Sağlık

Canan Karatay çaya şeker atılmasını eleştirdi: Tereyağı koyun!

28 Nisan 2019 - 16: 35 - Güncelleme 30 Mayıs 2019 - 02: 06
A A
Twitterda paşlaşFacebookta paylaşEmailMesaj gönder

Prof. Dr. Canan Karatay, Kocaeli Kitap Fuarı’nda gerçekleştirdiği konuşmada, “Bana ‘Çayı şeker koymadan nasıl içelim?’ diye soruyorlar. Ben de ‘Tereyağı koyun’ diyorum. Tereyağı, İngiltere gibi batı ülkelerinde krema olarak çayın içine koyulur” ifadesini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit’teki Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında konuşan Karatay, yemekten sonra içilen çayın içerisine şeker yerine tereyağı atılması önerisini sundu.

Özellikle gebelik döneminde şeker tüketiminin zararlarını anlatan Karatay, şöyle konuştu:

“Gebelik şekeri tehlikeli. Onun için gebe kalmadan önce tedbir alınması lazım. Ben onu anlatıyorum. Gebe kaldıktan sonra 6 ay bekleyip, ondan sonra şeker yüklemek tehlikeli. Bunu bir gebeye yapmaya hakkınız yok. Gebelik bir annenin, bir babanın en mutlu zamanı, en mutlu süresidir. Bu sırada anneye eziyet çektirmeye hiçbir zaman hakkımız yok.

Bir kutu mısır şurubu, yani kola, içildiği zaman şeker hastalığı riskini yüzde 22 oranında arttırdığı, kalp hastalığı riskini yüzde 30 arttırdığı, 2012 ve 2014’te en önemli mecmualarda gösterildi.

Bana gelen gencecik çocuklar var. Sadece günde 1 litre, 2 litre kola tüketiyorlar. Lolipop dediğimiz, çocuklara verdiğimiz bir şekere börtü böcek dokunmuyor. Karıncalar, sinekler hakiki şekere üşüşmezler mi? Çocuklara sussun diye verdiğimiz, çocukları uyuşturan şekeri böcekler bile es geçmişler. O halde bu çocuklara bunları vermeyeceğiz.”

Karatay, çocuklara ve gençlere yaptığı önerileri şöyle sürdürdü:

“Tost yemeyecekler, cips yemeyecekler, kuru ve yaş pasta yemeyecekler, nişasta bazlı şeker yemeyecekler. Yazık bu çocuklarımıza. Bunlar aynı zamanda kanser sebebidir.

MEYVE SUYUNA DİKKAT!

Meyve suyu da aynı şekilde karaciğeri yağlandırır. Çocuklarımızın alkolüdür. Son çalışmalar da gösterdi ki, ürik asit yüksekliği dediğimiz, gut hastalığı dediğimiz hastalığın sebebi. Şimdiye kadar bilinen, kabul edilmiş olan protein değil, şeker metabolizması bozukluğudur. Gut hastalığınız varsa, gut hastalığınız yokken ürik asit seviyeniz yüksekse bilin ki vücudunuzda şeker zehirlenmesi belirtisidir.

Bilin ki vücudunuzda früktoz zehirlenmesi başlamıştır. Çocuklarımıza meyve suyu vermeyeceğiz. Meyve suyunda bir fayda yok, zarar var.

EVEREST REHBERLERİ ENERJİSİNİ TEREYAĞINDAN ALIYOR

Çay tüketiminde şeker yerine tereyağı kullanılmasının daha sağlıklı olduğunu belirten Karatay, şunları kaydetti:

“Çay, yemekte yediğimiz demirin emilimini engeller. Ben senelerden beri bunu söylüyorum, ‘Çayı şeker koymadan nasıl içelim?’ diye soruyorlar. Ben de ‘Tereyağı koyun’ diyorum. Tereyağı, İngiltere gibi batı ülkelerinde krema olarak çayın içine koyulur. Bizde de şeker fabrikaları yapılmadan önce tereyağı şeker olarak kullanılırdı. Bunu halen uygulayanlar var. Bu adettir, yeni bir şey değil.

Tabii ben bunu söylediğimde yeni yetmeler, yeni bir şey gibi gördükleri için kıyamet koptu. Tibet’te, Everest’e tırmanan dağcılara yol gösteren Tibetli kılavuzlar, enerjilerini tereyağlı çaydan alıyor. Hem sıcak, hem de tereyağının verdiği enerji uzun sürer, süreklidir, sizi dinç ve genç tutar. Bol bol tereyağı yiyebilirsiniz.

Benzer Haberler

Deprem korkusu nedir? Deprem korkusu nasıl geçer?
Sağlık

Deprem korkusu nedir? Deprem korkusu nasıl geçer?

Türkiye'nin yenilikçi inaktif aşısı da DSÖ listesinde
Sağlık

Türkiye’nin yenilikçi inaktif aşısı da DSÖ listesinde

Türkiye'de Kovid-19'la mücadelede uygulanan toplam aşı miktarı 15 milyonu geçti
Sağlık

Türkiye’de Kovid-19’la mücadelede uygulanan toplam aşı miktarı 15 milyonu geçti

Her çocuğa özel tasarım oda
Yaşam

Her çocuğa özel tasarım oda

Sağlık Bakanı Koca: Salgınla savaşta başarı gösterilen ilk cephelerden biri bu ülke olacak
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Salgınla savaşta başarı gösterilen ilk cephelerden biri bu ülke olacak

AB, Johnson and Johnson'ın Kovid-19 aşısına onay verdi
Sağlık

AB, Johnson and Johnson’ın Kovid-19 aşısına onay verdi

Çekmeköy Belediyesi Afşin’de Kardeşlik Çarşısı Kuruyor

Çekmeköy Belediyesi Afşin’de Kardeşlik Çarşısı Kuruyor

Alemdağ’da Çekmeköy Belediyesi Park Yapıyor

Alemdağ’da Çekmeköy Belediyesi Park Yapıyor

BIST şirketlerinden güncel haberler

BIST şirketlerinden güncel haberler

Mustafa Diktaş “İnşaatta kalite standardizasyonu şart”

Mustafa Diktaş “İnşaatta kalite standardizasyonu şart”

Uçmakdere’de Renkli Uçurtmalar Gökyüzüyle Buluştu!

Uçmakdere’de Renkli Uçurtmalar Gökyüzüyle Buluştu!

sadecehaber_logo

“Yeni nesil tarafsız habercilik” 

  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram

Copyright © 2023 Sadece Haber  Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

“Yeni nesil tarafsız habercilik”

sadecehaber_logo

Copyright © 2023 

Sadece Haber Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Startup
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Emlak
  • Sağlık
  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram Rss

Sadecehaber.com içerisinde yayınlanan haber içeriklerinin ve görsellerinin izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz

Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  • Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim

© 2020 Sadece Haber