Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Yaşam

Diyarbakır’da oturma eylemi: Oğlumu HDP kaçırdı

23 Ağustos 2019 - 01: 34
A A
Twitterda paşlaşFacebookta paylaşEmailMesaj gönder

Diyarbakır’da yaşayan Hacire Akar, 21 yaşındaki oğlunun HDP binasına girdikten sonra kaybolduğunu iddia ederek oturma eylemi başlattı. 70 yaşındaki Hacire Akar, camını kırdığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde haber alamadığı oğlu için bekliyor.

AA’da yer alan habere göre; 21 yaşındaki Mehmet Akar, iki gün önce merkez Sur ilçesi Soğanlı Mahallesi’ndeki evinden çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Oğlundan haber alamayan anne Hacire Akar, polis merkezine giderek yardım istedi. 

Diyarbakır’da iki gündür haber alamadığı 21 yaşındaki oğlunun HDP’lilerce dağa kaçırıldığını iddia eden anne Hacire Akar(fotoğrafta), camını kırdığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemini sürdürüyor. Anne Hacire Akar, açıklamalarda bulundu. ( Şükrü Gündüz – Anadolu Ajansı )

Diyarbakır’da oturma eylemi

Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen anne Hatice Akar, Diyarbakır il Başkanlığına giderek partililerle tartıştı. 70 yaşındaki anne, camını kırdığı parti binasının önüne oturarak eylem başlattı.

HDP‘lilerin acılı anne hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Hacire Akar, PKK’lılarca 1994 yılında kaçırılan diğer oğlu Fırat Akar’ı da 2017 yılında dağda öldükten sonra kaybetti.

Akar: Oğlum HDP binasına girdi bir daha çıkamadı

20 gün sonra oğlunun düğününü yapacağını belirten anne Akar, “Ciğerim için buradayım. HDP oğlumu kaçırdı. Oğlum HDP binasına girdi bir daha çıkmadı. Ben oğlumu istiyorum. Yerde yoksa gökten de olsa getirecekler oğlumu. Bu binadan çıkmıyorum oğlum getirilene kadar.”

Kurban Bayramı’ndan 3 gün sonra oğlunu nişanladığını vurgulayan anne Akar, düğün hazırlıklarını tamamladıklarını, düğün için gün saydıklarını dile getirdi.

Diyarbakır’da iki gündür haber alamadığı 21 yaşındaki oğlunun HDP’lilerce dağa kaçırıldığını iddia eden 70 yaşındaki Hacire Akar, camını kırdığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde iki yakını ile birlikte oturma eylemi başlattı. ( Şükrü Gündüz – Anadolu Ajansı )

“Nerede bu HDP’nin adaleti”

İnsan hakları savunucularına çağrıda bulunan anne Akar, şöyle devam etti:

“Oğlum nişanlı, bayramdan 3 gün sonra nişan yaptık. 20 gün sonra düğünü olacak. Altınlarını aldım, evini döşedim, düğün salonunu kiraladım gelip buraya girmiş. Suyun içine hap koyup vermişler onu bilinçsizleştirip götürmüşler. Eli kınalı damadımı götürdüler. Hani nerede bu HDP’nin adaleti, nerede insan hakları? 20 günlük damat kaçırılır mı? İki çocuğumu daha önce bunlar kaçırıp götürdüler bu üçüncüsü. Her yıl birini götürüyorlar. 16-17 yaşına geldiler mi kaçırıyorlar.”

Daha önce de bir yıl arayla iki oğlunun kaçırılarak dağa götürüldüğünü dile getiren Akar, elindeki tek oğlunun kaçırılmasına yüreğinin dayanmadığını söyledi.

Oğlunun telefonla aranarak partiye çağrıldıktan sonra kendisinden haber alamadıklarını vurgulayan anne Akar, “Ferhat ve Salih’imi kaçırdılar elimde bu damat olan oğlum kalmıştı. Hani nerede insan hakları. Getirin o insan haklarını. Kimse gelip bizimle konuşmuyor, kapıyı kapatmaya çalışıyorlar, izin vermiyorum. Benim oğlum gelene kadar buradayım. Oğlum gelene kadar evim burası. Her gün oğlumu telefonla arayıp çağırıyorlardı. En son telefonu aldık ondan arayan kişi ‘İl başkanlığındayım gel.’ dedi. Daha sonra oğlum çıkıp buraya geldi ve artık haber alamıyoruz. Oğlum gelene kadar buradayım ya getirecekler oğlumu ya da ben buradan gitmiyorum. Burada gelip bana hakaret ediyorlar, ‘Oğlun hırsızların arasındadır.’ diye hakaret ediyorlar oysa oğlumu buraya çağırıp kaçırdılar.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da iki gündür haber alamadığı 21 yaşındaki oğlunun HDP’lilerce dağa kaçırıldığını iddia eden anne Hacire Akar, camını kırdığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemini sürdürüyor. ( Şükrü Gündüz – Anadolu Ajansı )

“Zenginler arkada duruyorlar fakirleri götürüyorlar”

Yengesine destek vermek amacıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen hala Süreyya Aslan da yeğeni getirilene kadar yengesine destek vereceğini söyledi.

Yeğeninin düğünü için gün saydıklarını vurgulayan hala Aslan, şunları kaydetti:

“Yengeme destek olmak için buradayım. Yeğenim ortadan kayboldu, buraya götürmüşler. Duyar duymaz da buraya geldim. Burada bekleyeceğiz. Bir yeğenimi kaybettim, diğerini kaybetmek istemiyorum. Kim canlı oğlunu kaybetmek ister ki biz isteyelim. Yeğenim nişanlıdır, düğününe az kaldı. Bizler düğün gününü beklerken, o heyecanla beklerken bir anda ortadan kayboldu. Biz oğlumuzu istiyoruz, gelene kadar burada bekleyeceğiz. Oğlumuzu HDP’den istiyoruz. Madem ki amacı buysa insan gibi gönüllü olanları götürsünler niye zorla götürüyorlar, fakirleri götürüyorlar. Zenginler fakirleri kullanıyorlar, zenginler arkada duruyorlar fakirleri götürüyorlar.”

Diyarbakır’da annenin eylemi sürüyor

Anne Akar’ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemi sürüyor. 

Benzer Haberler

Her çocuğa özel tasarım oda
Yaşam

Her çocuğa özel tasarım oda

Kandil simiti nasıl yapılır? Kolay Kandil simiti yapımı
Yaşam

Kandil simiti nasıl yapılır? Kolay Kandil simiti yapımı

İstanbul'un nüfusu bu yüzyılda ilk kez geriledi
Yaşam

İstanbul’un nüfusu bu yüzyılda ilk kez geriledi

Kar yağışıyla İstanbul'un barajlarındaki su seviyesini yüzde 30'a yükseldi
Yaşam

Kar yağışıyla İstanbul’un barajlarındaki su seviyesini yüzde 30’a yükseldi

İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı devam ediyor
Yaşam

İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı devam ediyor

İstanbul'un barajlarındaki su seviyesi ortalaması yüzde 22'ye indi
Yaşam

İstanbul’un barajlarındaki su seviyesi ortalaması yüzde 22’ye indi

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Çekmeköy Belediyesi 100. Yıl Kütüphanesi Açıldı

Çekmeköy Belediyesi 100. Yıl Kütüphanesi Açıldı

BIST şirketlerinden güncel haberler

BIST şirketlerinden güncel haberler

İlk kez sinema perdesinde: Sefo, Köstebekgiller film kadrosuna katıldı!

İlk kez sinema perdesinde: Sefo, Köstebekgiller film kadrosuna katıldı!

Sancaktepe Belediyesi, Konteyner Kent Kuruyor

sadecehaber_logo

“Yeni nesil tarafsız habercilik” 

  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram

Copyright © 2023 Sadece Haber  Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

“Yeni nesil tarafsız habercilik”

sadecehaber_logo

Copyright © 2023 

Sadece Haber Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Startup
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Emlak
  • Sağlık
  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram Rss

Sadecehaber.com içerisinde yayınlanan haber içeriklerinin ve görsellerinin izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz

Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  • Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim

© 2020 Sadece Haber