Kılıçdaroğlu’ndan Ayşe Öğretmen’e ‘Anneler Günü’ kutlaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 9 Mayıs’ta tahliye edilerek özgürlüğüne ve bebeğine kavuşan Ayşe Çelik öğretmenin anneler gününü gönderdiği çiçekle kutladı.

Gerçekgündem’de yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, Ayşe Öğretmen’e gönderdiği çiçeği “Anneler gününüzü kutluyor, Deran’ın gözlerinden öpüyorum” mesajıyla iletti.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için hapiste olan Ayşe Çelik’in tahliyesine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 4 yıl önce Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı uygulanırken Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show’a katılan ve “Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın” dediği için hapis cezası alan Ayşe Öğretmen için hak ihlali ve infazın durdurulması kararı verdi. Yerel mahkeme, AYM kararını uygulayarak Çelik’i tahliye edecek.

TAZMİNAT ALACAK

Kararın kendisine AYM tarafından telefonla iletildiğini belirten Ayşe Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, AYM’nin hak ihlali kararı vermesiyle beraber manevi tazminat talebini de kabul ettiğini bildirdi.

Öğretmen Ayşe Çelik, 4 yıl önce hendek operasyonları sırasında sokağa çıkma yasaklarını ve çatışmalı ortamı telefonla bağlandığı Beyaz Show’da eleştirmiş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açmıştı.

BAŞVURULAR GÜNDEME ALINMAMIŞTI

Bebeğiyle birlikte 20 Nisan 2018’de ceza evine giren Ayşe Öğretmen, 4 Mayıs’ta bebeğiyle nedeniyle tahliye edilerek ceza infazı 6 ay ertelendi.

AYM’ye itiraz eden ve 2 yıllık sürede karara varılmayan davada Çelik, 17 Nisan 2018’de bebeğini ailesine bırakarak kalan cezası için cezaevine teslim oldu. Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, öğretmen Çelik’in hapse girmemesi için AYM’ye “hak ihlali ve infazın durdurulması” talebiyle yapılan bireysel başvuru için gerekli tüm belgeler tamam olmasına rağmen gündeme alınmadığını söylemişti.

Exit mobile version