Mutu Tüneli’nde trafik kazası tatbikatı yapıldı

mutu tüneli

AFAD Erzincan Müdürlüğünün koordine ettiği, AFAD, UMKE, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık personeli ekipleri, Mutu Tüneli’nde trafik kazası tatbikatı gerçekleştirdi.

Erzincan ile Erzurum’u birbirine bağlayan D-100 karayolunun 50. kilometresinde bulunan tünelde senaryo gereği trafik kazasına karışan araç yandı ve yolcuları yaralandı.

MUTU TÜNELİ HER TÜRLÜ OLUMSUZLUĞA HAZIR

Altı ayrı ekipten toplam 50 kişilik tatbikat ekibi, senaryo gereği ihbar üzerine olay yerine gelerek kazaya müdahale etti.

İlk olarak polis ekipleri, yolu ulaşıma kapatarak tüneldeki karbonmonoksit gazının tahliyesi için havalandırma sistemini açtı.

Tünele gelen diğer ekipler de (ambulans, itfaiye, AFAD, UMKE, takviye polis ve jandarma ekipleri) olası bir kazada yapmaları gereken tüm çalışmaları yaptı.

Yangına müdahale edip araç söndürüldü, yaralılar araçlardan kurtarıldı ve hızla hastaneye sevk edildi.

DEYİM YERİNİ BULDU

Tatbikat öyle gerçekçi icra edildi ki, “gerçeği aratmayan tatbikat” deyimi tam olarak yerini buldu.

Erzincan AFAD Müdür Vekili Kadir Çelik, tatbikat çalışması ile ilgili basına bilgi verdi. Tatbikatın başarıyla tamamlandığını belirten Çelik; ülkemizde toplam tünel uzunluğunun 340 kilometreye ulaştığını hatırlattı.

Çelik, Kapalı yapılar olan tünellerin giriş, çıkış veya içerisinde yaşanabilecek herhangi bir kaza halinde tüneldeki araç, yolcu ve sürücülerin hızla kurtarılabilmesi için hazırlıklı olmak istediklerini ifade etti.

Erzincan AFAD olarka ildeki tüm sıkışmalı kazalara müdahale ettiklerini belirten Çelik, geçtiğimiz yıl ilde 71 sıkışmalı trafik kazası meydana geldiğini belirtti.

Çelik, bu kazalardan 167 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, bu yıl ilk 4 ayında da 15 sıkışmalı kazadan 28 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Exit mobile version